Вал Макдърмид
Пътят на скелета

Автор
Вал Макдърмид
Заглавие
Пътят на скелета
Авторска серия
Карен Пири №3
Тип
Роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Трилър
Преводач
Боряна Джанабетска
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Редактор
Юлия Костова
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
бул. „Княз Дондуков“ 45
Печат
„Инвестпрес“ АД, София, ул. „Шаварски път“ №3
Носител
хартия
Брой страници
400
Подвързия
Мека
Цена
19,90
ISBN
978-954-365-158-0
Анотация
Запознайте се с инспектор Карен Пири — завеждащ отдел „Студени досиета“ в единбургската полиция, който се занимава с неразрешени случаи или такива, по които има внезапни разкрития дълго след като са били официално приключени.
На покрива на рушаща се готическа сграда в Единбург е открит скелет и главен инспектор Карен Пири е изправена пред незавидната задача да идентифицира тленните останки. Разследването, водено от Карен, набира инерция и тя е въвлечена в един свят на интриги и предателства, изпълнен с мрачни спомени от военните конфликти при разпадането на бивша Югославия.
В търсенията си шотландката се лута между сънната красота на Оксфорд и средновековния чар на Дубровник, по следите на една голяма любов. Но неумолимата логика на разследването води и по-нататък, към едно малко хърватско селце, белязано от страха, преживяло прояви на неописуема жестокост. А междувременно някой взема закона в свои ръце и избива един след друг предполагаеми военнопрестъпници, успели да се изплъзнат от правосъдието. Мъст ли е това или закъсняло правосъдие? Трудно ли е да прекрачиш границите на цивилизоваността? Толкова далече ли е Средновековието от просветеното ни съвремие? Балканите крият стари вражди и стари тайни, а следите водят до потресаващи разкрития.
С изключително майсторство Вал Макдърмид жонглира с много сериозни теми — от геноцида и етническото напрежение до обикновеното човешко предателство, а историческите сцени като обсадата на Дубровник са написани с присъщия й талант и внимание към детайла.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Val McDermid
The Skeleton Road (2014)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници Разни

Корици 2