Ивет Манесис Корпорън
Когато кипарисът шепне

Автор
Ивет Манесис Корпорън
Заглавие
Когато кипарисът шепне
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Любовен роман
Преводач
Маргарита Спасова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Анжела Кьосева
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Мария Тодорова
Оформление на корица
ИК Кръгозор
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
ИК Кръгозор
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Светослав Тертер“ 2
Печат
Експертпринт ЕООД, София
Други полета
С пълни авторски права:
Yvette Manessis Corporon, 2014
Маргарита Емилова Спасова, превод
Издателска къща КРЪГОЗОР, дизайн на корицата
ИК Кръгозор, София, 2014

Превод от старогръцки Александър Димитров Ничев, 1949 — б.пр.
Носител
хартия
Печатни коли
19
Формат
60/90/16
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
ISBN
987-954-771-324-6
УДК
820(73)-31
Анотация
Роман за любовта, за силата на женското сърце и за връзката ни с нашите корени — сред ароматите и цветовете на вълшебен гръцки остров

Дъщеря на гръцки имигранти, Дафни израства с американската мечта и я постига. Когато съпругът й загива в автомобилна катастрофа, тя остава сама с малко бебе, купища неплатени сметки и с амбицията да издържа семейството си и любимата си я-я — нейната баба, която живее на вълшебния гръцки остров Ерикуса. Ресторантът на Дафни се прочува, а тя намира втори шанс в любовта с богат и красив годеник.
Сега се завръща при своята я-я, за да направи сватбата си на скъпо за нея място, сред любими хора — на острова, където е прекарала много блажени лета в своето детство.
Дафни преоткрива страстта си към живота — в богатите на аромати гръцки ястия, в тюркоазените води на залива, в нежния дъх на зефира и в чувствените звуци на сиртакито… Потъва в древните легенди и магическите истории, които й разказва нейната я-я. В една от тях обаче й е трудно да повярва: че баба й притежава дарбата да вижда бъдещето и да чува гласа на острова в шепота на кипарисите.
Историята, която й разказва загадъчния рибар Яни, отваря сетивата й за невидимото и Дафни преоткрива не само миналото, но и своите желания.
Дали най-накрая кипарисите ще проговорят и на Дафни? Дали това ще промени плановете й за бъдещето?
Понякога, Дафни му, когато не знаем по кой път да поемем, когато се чувстваме обезверени и изгубени, трябва само да притихнем и да слушаме. Спасението е пред очите ни… Шепотът на кипарисите винаги е наоколо и чака да го чуем.
Минало и настояще се преплитат красиво в тази богата на багри, на вкусове и чувства история за жена, разкъсвана между два свята — между непреодолимия зов на кръвта и неумолимите потребности на ежедневието.
Роман за любовта — за безусловната любов на майки и баби, за страстната и всеотдайна любов към единствения — този, който кара сърцето ти да разтуптява, и за магическата любов към нашите корени.
Информация за автора
Ивет Манесис Корпорън е журналист, продуцент и писател. Носителка на наградата „Еми“ и на редица други отличия за принос в журналистиката и за принос към гръцкото наследство и култура. Старши продуцент на развлекателния новинарски канал „Екстра“. Омъжена е за фотожурналиста Дейвид Корпорън. Имат две деца и живеят в Ню Йорк.

Дебютният й роман „Когато кипарисът шепне“ е пропит с любовта й към нейните гръцки корени. Корпорън вплита гръцки митовете, история и култура в историята за идиличния остров Ерикуса и за силата на семейната традиция и наследство.
Бележки
Книгата няма съдържание.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Yvette Manessis Corporon, 2014
When the Cypress Whispers
HarperCollins Publishers, New York
Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Енциклопедии Книжарници
Промени

Корици 2