Филипа Грегъри
Три сестри, три кралици

Записът е непълен.

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Три сестри, три кралици
Авторска серия
Тюдорите №8
Тип
роман
Националност
Английска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2016
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
656
Подвързия
Мека
Цена
19,90
ISBN
978-954-365-188-7
УДК
820-311.6
Анотация
В разкъсвания от амбиция, страх и подозрения кралски двор на Тюдорите властната Маргарет Боуфорт, майка на Хенри VII, определя правилата. Децата растат в сянката на баба си, изгаряща от желание да утвърди новата династия на узурпирания престол. Маргарет, по-голямата сестра на бъдещия крал Хенри VIII, възприема съвестно уроците на баба си — никой не може да стои по-високо от Тюдорите, никой не може да бъде по-богат, по-красив, по-смел и по-велик от представителите на тази династия.
В кралския двор Маргарет има две съпернички, две съюзнички, две сестри — родната й сестра, красивата и лекомислена Мери, и снаха й, строгата и набожна Катерина Арагонска. В нелеките си съдби трите момичета са свързани до живот чрез обич и омраза, съперничество и споделена мъка — като три сестри, орисани да станат кралици на Англия, Франция и Шотландия, и да се изправят една срещу друга.
Информация за автора
Родена в Кения през 1954 г., Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на XVIII век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за Би Би Си. Първият й роман незабавно става световен бестселър и тя се посвещава изцяло на писателската си дейност. След успеха на поредицата бестселъри от епохата на Тюдорите и екранизацията на „Другата Болейн“ е наречена „кралица на историческия роман“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Three Sisters, Three Queens (The Plantagenet and Tudor Novels #8)
by Philippa Gregory
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2