Доминик Мезон
Пирът на зверовете
Промени

Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
УДК
821.133.1-312.4
Тип
роман
роман (не е указано)
Анотация
Корумпирани магнати изпитват жестокостта на безмилостен убиец. Целият държавен и полицейски апарат изпада в паника. Майор Роси осъзнава, че в случай на провал точно той ще бъде най-удобната изкупителна жертва.
Корумпиран търговец на оръжие организира поредната пищна вакханалия в имението си. Мъжете — подкупни политици и покварени бизнесмени, носят маски на хищници, а жените са плячката. Преди обаче да може да произнесе приветственото си слово, домакинът започва да се дави в кръв. Непозната отрова е накарала органите му да експлодират.
Няколко дни по-рано загиналият получава заплашително писмо, подписано с причудливото прозвище Жудекс. Когато още един магнат изпитва жестокостта на безмилостния убиец, целият изроден държавен и полицейски апарат изпада в паника. Майор Роси осъзнава, че в случай на провал точно той ще бъде най-удобната изкупителна жертва. За да спаси кожата си, Роси трябва да разчисти пътя на палача към най-високите нива в държавата, разядени от порока на властта.
Кой е отмъстителят, надянал птичата маска и черното наметало на знаменития герой от френските фейлетони, вдъхновил образа на съвременните супергерои? Каква е връзката му със световните хакерски групировки и анархистки движения? На чия страна са тримата братя бразилци, сеещи смърт навред в стремежа да си присвоят тайнствени погребални реликви?
Информация за автора
Доминик Мезон е роден през 1971 г. Първият му роман "Психопомпата излиза през 2011 г. и става носител на престижната награда „Гран При VSD“
Доминик Мезон (1971 г.) е френски писател, редактор и преводач на комикси. Първият му роман „Психопомпата“ излиза през 2011 г. и е награден с престижното жанрово отличие за дебютиращи автори „Гран При VSD“. Преди да се ориентира професионално към литературата, работи като музикант и продуцент.
Рекламни коментари
За почитателите на Джеймс Ролинс и Дан Браун.
Изкусно написан и заплетен роман, спиращ дъха — Garoupe
За почитателите на Джеймс Ролинс и Дан Браун.
„Пъстро сборище от герои, изкусителен коктейл от екшън и драма, задъхано темпо и блестящ стил.“
Zone Livre

„Изкусно написан и заплетен роман, спиращ дъха от началото до края. Доминик Мезон демонстрира неоспоримo майсторство. Не пропускайте този пир, има по нещо за всекиго!“
Garoupe
К
2746-598aa74f248c2.jpg
ЗК
2746-598aa74f24d82.jpg
Nb Scans
0
9
Записът е непълен
1
Година на издаване
2017
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Жанр
Криминална литература; Съвременен роман (XXI век)
Дата на достъп
31.12.2024
Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
№ в Моята библиотека
11221