Зое Бек
Старото дете

Автор
Зое Бек
Заглавие
Старото дете
Тип
роман
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература
Преводач
Денис Коробко
Език, от който е преведено
Немски
Година на превод
2015
Редактор
Издателство "Еднорог"
Главен редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
„Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Печат
„Инвесрпрес“АД
Носител
хартия
Излязла от печат
19.11.2015 г.
Брой страници
304
Подвързия
Мека
Цена
15,00
ISBN
978-954-365-168-9
Анотация
Животът на Карла — богата, самоуверена и преуспяла, се преобръща изцяло, когато в болницата подменят здравото й момиченце с неизлечимо болно дете. Не помагат молби и настоявания, не помага и отчаяното търсене. Карла е уверена, че са дали дъщеря й на друга жена.
Но никой не й вярва…
Фиона идва на себе си във ваната. По ръба на ваната горят свещи, листенца от рози плават по водата, която постепенно почервенява от собствената й кръв. С последни сили тя се замъква до телефона. В болницата Фиона настоява, че някой се е опитал да я убие.
Но никой не й вярва…
Загадка, останала неразрешена в Берлин през 70–те години на XX век, хвърля дългата си сянка чак до Единбург, трийсет години по-късно. Две жени се лутат в лабиринта на коварна интрига — и всичко е срещу тях. Обект на съжаление и присмех, те водят отчаяната си борба, за да се доберат до истината и да разобличат хората, които посягат не само към живота, но и към душите им…
Информация за автора
Зoe Бeк e журналиcт, пиcатeл и прeвoдач. Завършва английcка и нeмcка литeратура. Oт малка ce влюбва в музиката — cвири на пианo, пeчeли кoнкурcи и изнаcя мнoжecтвo уcпeшни кoнцeрти. Първoтo ѝ пианo и дoceга e нeин cпътник във вceки нoв дoм. Лаурeат на рeдица литeратурни награди, cрeд кoитo прecтижнoтo oтличиe „Фридриx Глазeр“, награда oт Франкфуртcкия панаир на книгата; наградата на „Pадиo Бeрлин“ за най-дoбър криминалeн рoман. Живee в Бeрлин.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Zoë Beck
Das Alte Kind (2010)
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Форуми Книжарници
Промени

Корици 2