Гавин Смит
Ветеран

Автор
Гавин Смит
Заглавие
Ветеран
Издателска поредица
Библиотека „Галактики“ №7
Авторска серия
Ветеран №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научна фантастика
Жанр
Киберпънк, Антиутопия, Военна фантастика, Хумор и сатира
Преводач
Радостин Желев
Език, от който е преведено
английски
Главен редактор
Андрей Велков
Художник
Росен Дуков
Коректор
Соня Илиева
Предпечатна подготовка
Екатерина Рускова
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Печатница
„Инвестпрес“ АД
Носител
хартия
Излязла от печат
17 юни 2013
Печатни коли
28
Формат
60/90/16
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-150-164-9
УДК
820-311.9
Анотация
Вече шейсет години човечеството е във война с Тях — с Техните Нинджи и Берсерки. Извънземна цивилизация, продукт на генно инженерство, създадена да изтребва безмилостно човешкия род.
Ветеранът Джейкъб Дъглас прекарва дните си в незаконни боеве, надпреварвания с мотори и запои, но когато е обявена единайсета степен на опасност, той бива отново призован, за да тръгжне по следите на ИК, инфишлтрация с ксеноморфи. Решението му да наруши правилата на играта става повод за напрегнато преследване от страна на майор Ролистън и Сивата дама, което ще го отведе от покрайнините на Дънди в Шотландия до Ню Йорк, Атлантида и далечния Сириус и в което той ще увлече със себе си и малолетната проститутка Мораг, религиозния хакер Езичник /който мечтае да направи Бог в мрежата/, воина гуркха Рану и пирата киборг Балор, като междувременно ще открие следите на своите двама изчезнали бойни другари — журналиста Хауърд Маджи и сержант Грегър Макдоналд.

Разказ за жестоки битки, лоялност между приятели и утопични представи за бъдещото идеално устройство на обществото и за един Бог, създаден от човешкия разум — всичко това можете да откриете на страниците на романа „Ветеран“ на младия британски автор Гавин Смит.
Информация за автора
Гавин Смит е роден в Дънди, Шотландия, но в момента живее в Лестър, Англия. Завършил е медийни науки и притежава магистърска степен по средновековна история. През 2011 г. излезе продължението на „Ветеран“, „Небесна война“, а през април 2013 г. е публикуван научнофантастичният роман „Ерата на Скорпиона“.
Рекламни коментари
„Мощен научнофантастичен дебют, който спира дъха с описанията на апокалиптичното бъдеще, на една брутална война с непрдсказуеми извънземни и на Джейк — коравия антигерой, когото не можеш да не обикнеш.“
— Издaтeлитe oт „Oриoн“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Veteran (Veteran, #1)
by Gavin G. Smith
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 1