Филипа Грегъри
Бялата принцеса

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Бялата принцеса
Авторска серия
Войната на братовчедите, Тюдорите №5
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
бул. „Княз Дондуков“ 45
Печатница
„Инвестпрес“ (не е указана)
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
512
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-365-142-9
УДК
820-311.6
Анотация
Когато Хенри Тюдор вдига короната на Англия от калта на бойното поле при Бозуърт, той знае, че ще трябва да вземе за жена Бялата принцеса, Елизабет от Йорк, наследницата на династията, против която се е сражавал. Така може би ще се сложи край на братоубийствената гражданска война, а ще се укрепят и собствените му не особено основателни претенции за престола. Но невестата му все още обича победения от него враг.
Тежка е съдбата на младата кралица — видяла е любимия си поруган, мечтите си да бъде щастлива и обичана — стъпкани под конските копита при Бозуърт. Осъдена на живот с човек, когото ненавижда и постоянно разкъсвана между чувствата си към децата, които му ражда, и верността към своя род и семейство, Бялата принцеса на Йорк се бори да извърви достойно отредения й път. А някъде, отвъд бреговете на Англия, нов претендент за престола събира войска. Той твърди, че е брат на сегашната кралица, един от изчезналите принцове и законен наследник на короната. Това ли е момчето, уксрито от палача и изпратено в неизвестността от собствената си майка, Бялата кралица? Ще сполети ли проклятието на една отчаяна майка истинските убийци на принцовете в Тауър?
Информация за автора
Родена в Кения през 1954 г., Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на XVII век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за BBC. Първият и роман незабавно става световен бестселър и тя се посвещава изцяло на писателската си дейност. След поредицата бестселъри от епохата на Тюдорите е наречена „кралица на историческия роман“.
Филипа Грегъри е най-известна с исторически си поредици за Тюдорите и Войната на розите, но тя е автор и на детски книги, както и на редица други успешни романи, продадени в многохилядни тиражи по цял свят.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The White Princess (The Plantagenet and Tudor Novels, #5)
by Philippa Gregory
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Източници
виж "Връзки в Мрежата":
COBISS - УДК, печатница
Fantastic Fiction - номер в авторската серия
Хеликон - формат
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 1