Алекс Болдин
В тишината на есенната мъгла

Автор
Алекс Болдин
Заглавие
В тишината на есенната мъгла
Тип
сборник разкази
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременна българска проза: разкази и новели
Жанр
Съвременна проза (XXI век)
Теми
Социален реализъм, Нова българска литература (кр. на XIX-XXI в.)
Редактор
Галина Кирилова
Художник
Алекс Болдин
Оформление на корица
Алекс Болдин
Компютърна обработка
Алекс Болдин
Предпечатна подготовка
Алекс Болдин
Издател
БГкнига
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. Поручик Христо Топракчиев 11
Носител
цифров
Формат
ePub
ISBN
978-954-8628-28-0
УДК
886.7-32
Анотация
„В тишината на есенната мъгла“ е четвъртият ми сборник с разкази, който успях да събера. Разказите в него са писани в един много труден за мен период, 2006–2008 г. Вероятно той е оставил следа върху творчеството ми. Човек в повечето случаи не е в състояние да управлява съдбата си, както хубавите, така и лошите събития. Бих казал дори, че лошите събития мобилизират допълнително резервите от жизнена енергия в човека. Така той понякога дава повече от онова, което в нормални условия е способен да даде. Моят приятел Краси Бачков обича да казва, „Най-хубавото съм написал, когато ми е било най-тежко“. Не зная дали е така и при мен, вие най-добре ще прецените.
Не бих могъл да пиша и да извайвам напълно измислени събития и герои. Всяка моя идея за разказ се основава на действителни случки и действителни герои. Дори нещо повече, голяма част от описаните сюжети са почерпени от мои лични изживени мигове. В тоя смисъл всеки разказ е мое изживяно чувство, моя сбъдната или несбъдната мечта, къс от моя живот.
Понякога ме питат защо все пак си губя времето и пиша разкази. Ами че това е моят собствен начин за общуване със света около мен. Той ми помага в трудни мигове. Разсейва отчаянието, помага ми да позная себе си и накрая води ме към добротата. А тя, истинската доброта е светлия бисерен път за всеки осмислен и пълноценен човешки живот.
Информация за автора
Алекс Болдин е литературен псевдоним на Сашко Димитров Александров. Роден е на 17.09.1948 г. в гр. Враца. Живее в родния си град. По професия е електроинженер. Пише първия си фантастичен разказ през 1973 г. Автор е на тринадесет сборника с разкази и съавтор в друг сборник. Създател е на литературните сайтове „Български разкази“ и „Разказите“, в които е публикувана основната част от произведенията му. Негови разкази са публикувани и в българските литературни портали „ЛитерНет“ и „Буквите“, литературните сайтове „Откровения“, „Сандхи“, „Литературен свят“ и „Книги-Нюз“, както и в чикагския български електронен новинар „Eurochicago“. Умира на 30.11.2017 г.
Съдържание
Предговор
В тишината на есенната мъгла
Ех, Испания!
Гинци
Зарезан
Бомбай
Да се чуе на далеко
Мария
Фурията от апартамент №7
Поканата
Стачка
Пътец мой, душице моя
Мара Подробната
Цеко Сифоня
Пресконференция
Мелани
Въведено от
Karel
Създадено на
Обновено на
Източници
http://www.bglibrary.net/razk-aboldin/index.htm
Връзки в Мрежата
Библиотеки Лични сайтове

Корици 1