Пиер Рей
Палм Бийч

Автор
Пиер Рей
Заглавие
Палм Бийч
Издателска поредица
Съвременен трилър
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Мила Алексиева
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
1992
Редактор
Иван Тренев
Художествен редактор
Лили Басарева
Коректор
Катя Илиева, Галя Луцова, Маргарита Грозданова
Оформление на корица
Стефан Узунов
Издател
Тренев & Тренев ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1992
Адрес на издателя
ул. „Уилям Гладстон“ №50
Печат
„Крайсный пролетарий“, Москва
Носител
хартия
Излязла от печат
1992 година
Брой страници
348
Подвързия
мека
Цена
32,98
ISBN
954-06-0009-X
УДК
840-31
Анотация
Ден и нощ рулетката се върти в Кан. На Лазурния бряг. В „Палм Бийч“. Милионери и милиардери от цял свят, принцове, които отделят по три милиона долара на ден само за бакшиши, проститутки, които могат да си позволят да загубят също три милиона за няколко минути, а сетне „да си пипнат“ любовник, да ядат спагети в Рим, да се любят в собствен самолет на осем хиляди метра височина и същата нощ отново да седнат пред игралната маса, за да загубят милионите на любовника си. Най-скъпо платената проституция на света, типове, които в басейна на най-скъпия хотел в Кан правят за развлечение на децата си корабчета от петстотинфранкови банкноти, преходни красавици, които с пръстчетата на изящните си крака побутват тези банкноти, истерични дукеси, любителки на бой по време на любов, за което им се плаща, без да се брои…
Всичко това в романа на знаменития Пиер Рей, автор на „Аут“ и „Гъркът“! Критика на висшите финансови кръгове и техните лакеи? Не! Просто животът! Такъв, какъвто е! А дали може да стане той по-приемлив? За това трябва да помисли читателят в зависимост от това дали вярва, или не вярва в човека.
Информация за автора
Пиер Рей е роден през април 1930 година в Прованс, близо до Авиньон. Започва кариерата си като журналист, пишейки за изящните изкуства. Негови рисунки и статии са публикувани от всички по-големи френски вестници. Истинският му дебют е в „Пари прес“. Като хроникьор през 1959 година в „Пари жур“ печели наградата на парижката хроника. През 1965 година по молба на Жан Пруво става главен редактор, а после и директор на списанието „Мари-Клер“. Любимите му спортове са плуване и бокс. Публикува „Гъркът“ — своя първи роман бестселър. Следват „Вдовицата“, „Аут“ и „Палм Бийч“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Pierre Rey
Palm Beach (1979)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2