Саманта Шанън
Орденът на ясновидците

Автор
Саманта Шанън
Заглавие
Орденът на ясновидците
Издателска поредица
Ciela teen
Авторска серия
Сезонът на костите №2
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Фентъзи
Преводач
Деян Кючуков
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Отговорен редактор
Мария Найденова
Художник
Стоян Атанасов
Коректор
Милена Братованова
Оформление на корица
Стоян Атанасов
Предпечатна подготовка
Надежда Ташева
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
август 2015
Печатни коли
34
Формат
60/96/16
Брой страници
536
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-28-1751-2
УДК
820-312.9
Анотация
Камбанарията на „Сейнт Мери ле Боу“ се очертаваше на фона на бледия изгрев, а из цялата цитадела огньовете на бездомниците догаряха. Нощните Жандарми се прибираха морни в участъците след дванайсетчасовата смяна на гонения и тормоз. Онези, които не бяха изпълнили нормата си за арести, щяха да понесат гнева на своите началници, но все пак никой от тях не се бе доближил и на сантиметър до залавянето на Пейдж Махони.
Край Личгейт три трупа се полюшваха на бесилките. Един клошар крадеше връзките на обувките им, наблюдаван от гарвани с окървавени клюнове.
Бродягите, спящи край бреговете на Темза, изпълзяваха от отворите на каналите и заравяха пръсти в тинята, молейки се да открият нещо ценно, останало след отлива.
Крънкачите поглеждаха часовниците си и се отправяха към метрото с надеждата да изкарат някоя монета от още сънените пътници. Последните пък си купуваха кафе, грабваха сутрешния вестник от будките и гледаха лицата на първата страница, без да ги виждат. Дълбоко във финансовото сърце на града, с копринени вратовръзки, нахлузени като примки на шиите им, те щяха да изкарват нови монети, които да продължат цикъла.
И бездомните пак си бяха бездомни, а труповете продължаваха да танцуват. Марионетки в ръцете на палача.
Информация за автора
Саманта Шанън е родена в западен Лондон през 1991 г. Започва да пише на петнайсетгодишна възраст. Между 2010 и 2013 следва английски език и литература в колежа „Сейнт Ан“ в Оксфорд. През 2013 публикува „Сезонът на костите“, първата от серия от общо седем книги.
„Сезонът на костите“ става бестселър на New York Times, Sunday Times и Asian Age, избран е за книга на годината от Daily Mail, Stylist и Huffmgton Post и е сред най-добрите книги на Amazon за 2013 г. Преведена е на двайсет и осем езика, а филмовите права са закупени от lmaginarium Studios и 20th Century Fox. „Орденът на ясновидците“ е вторият роман на авторката.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Mime Order, 2014
Samantha Shannon
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки
Промени

Корици 2