Джейсън Матюс
Червената лястовица

Автор
Джейсън Матюс
Заглавие
Червената лястовица
Авторска серия
Червената лястовица №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Жана Тотева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Редактор
Димитър Ташев
Отговорен редактор
Димитър Николов
Коректор
Милена Братованова
Оформление на корица
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
„Сиела Норма“ АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ 9
Печат
„Алианс принт“ АД
Носител
хартия
Печатни коли
34,25
Формат
60/90/16
Брой страници
544
Подвързия
мека
Цена
18 лв.
ISBN
978-954-28-1803-8
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Студената война е в разгара си.
За повечето хора опасността от ядрен апокалипсис изглежда като неприятен спомен от някакво далечно и непонятно минало, но за агентите от тайните служби на САЩ и Русия войната продължава и средствата не са се променили. Тя се води безскрупулно, със същата ярост, със същата подмолност, без никаква жалост към хората, които стават нейни жертви.
Доминика Егорова е една от тези жертви. Против волята си тя става агент на СВР — тайната служба, наследила КГБ и обслужваща режима на Владимир Путин. Нейните шефове искат да използват красивото тяло на Доминика като инструмент във войната. Тя се превръща в „лястовица“ — специално обучена съблазнителка, която трябва да измъква чрез секс тайните на американските шпиони.
Съдбата обаче я среща с човек, който може да я измъкне от ада на руското разузнаване и да даде нов смисъл на живота й. Двама души, от двете страни на невидимата, но все още съществуваща желязна завеса, са изправени пред избора дали да следват правилата и да бъдат част от бездушната система или да изберат опасния път на любовта.
Информация за автора
Авторът на „Червената лястовица“ Джейсън Матюс е ветеран от ЦРУ с огромни познания за Русия и света на съвременния шпионаж. Той предлага на читателите завладяващ роман с поразителни детайли от кухнята на разузнаването и контраразузнаването. „Червената лястовица“ с лекота изкушава читателя емоционално, интелектуално, а и гастрономически. Как? Интересен бонус към достоверността на книгата са истинските готварски рецепти в края на всяка глава.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright © 2013 by Jason Matthews
Red Sparrow
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Промени
Чужди рафтове

Корици 2