Джаклин Уилсън
Целувката

Автор
Джаклин Уилсън
Заглавие
Целувката
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Преводач
Мирела Стефанова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2015
Редактор
Сергей Райков
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо`
Издател
ИК „Ергон“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Печат
„Инвестпрес“ АД
Други полета
Сканиране: aisle
Носител
хартия
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-619-165-034-7
УДК
820-93-31
Анотация
Силви и Карл са приятели, откак се помнят. Те винаги играят заедно, гостуват си постоянно вкъщи, разхождат се, мечтаят и градят заедно един вълшебен стъклен свят… На шега се наричат един друг „гаджета“, Силви дори е убедена, че някой ден ще се оженят. Но когато порастват и стават тийнейджъри, нещата неусетно се променят. При една игра на бутилка се пада Карл да целуне Силви, но… той неочаквано отказва. Силви осъзнава, че плановете й за бъдещето може да не се осъществят, но дали ще познае какви са истинските причини, които стоят зад тази промяна?


„Целувката“ е жив, увлекателен и деликатен разказ за първата любов, първите наранени чувства, за израстването, за осъзнаването на своята личност и какво означава да си различен.
Информация за автора
Джаклин Уилсън е една от най-прочутите съвременни британски писателки. Тя е най-търсеният автор в британските библиотеки и е продала над 20 милиона екземпляра от книгите си само в Англия. Книгите й се издават и купуват във внушителни тиражи по целия свят. Джаклин винаги е искала да бъде писател и създала първия си „роман“, когато била деветгодишна. Неотдавна тя публикува стотния си бестселър.
Дж. Уилсън е награждавана с много от най-големите британски литературни отличия за детска и тийн литература, включително наградата на в-к „Гардиан“ за детска художествена литература, наградата Smarties Prize и наградата за Най-добра детска книга на годината. През 2002 г. тя бе удостоена с почетна титла, а по-късно стана Детски лауреат за 2005 — 2007 г.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Jacqueline Wilson
The Krss, 2007
Въведено от
NMereva
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2