Джон Нанс
Проектът „Медуза“

Автор
Джон Нанс
Заглавие
Проектът „Медуза“
Издателска поредица
Трилър
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Тинко Трифонов
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Сергей Райков
Издател
ИК Коала
Град на издателя
София
Година на издаване
2001
Печат
„Инвестпрес“ АД
Носител
хартия
Печатни коли
28
Формат
84×108/32
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
7,99
ISBN
954-530-070-1
Анотация
Предсмъртната молба на гениален ядрен физик към бившата му съпруга е да съхрани резултатите от неговите изследвания, като ги пренесе във Вашингтон. Тя приема. Това се оказва огромна грешка…
Когато младият капитан Скот Макей открива в товарния отсек на своя боинг 727 подменен контейнер, натъпкан с неизвестна апаратура, още никой не подозира какво изчадие на зловещата Медуза се е пръкнало на борда… Скоро във вихрения екшън ще се включат пилоти, учени, военни, сенатори, правителството: всички сили са мобилизирани в бясна надпревара с времето, за да предотвратят задействането на проекта „Медуза“, пред който бледнее дори взривът на водородна бомба. Часовниковият механизъм е задействан — и всичко е в ръцете на шепата обречени… да се справят или да загинат заедно с половината човечество.
Информация за автора
Джон Нанс е професионален пилот от военната и търговска авиация с повече от 10 000 часа във въздуха. Награждаван е за участието си в операция „Пустинна буря“. Международно известен консултант по въпросите на авиационната сигурност.
Нанс консултира и телевизионната мрежа АВС, кореспондент е на едно от най-популярните предавания в САЩ — „Добро утро, Америка“. Като автор на трилъри Джон Нанс се налага още с първия си роман — не само заради дълбокото познаване на авиационната тема, но и заради уменията си да съчетава глобални проблеми с невероятно динамичен и увлекателен стил. Предишната му книга „Часовникът на Пандора“ е основа на сензационен тв сериал.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
John J. Nance
Meduza's Child (1997)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Чужди рафтове

Корици 2