Бари Айслър
Рейн-сан: Последният убиец

Автор
Бари Айслър
Заглавие
Рейн-сан: Последният убиец
Издателска поредица
Кралете на трилъра
Авторска серия
Джон Рейн №5
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Любомир Николов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2007
Редактор
Олга Герова
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Веселина Симеонова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Печат
„Полиграфюг“ АД (не е указана)
Носител
хартия
Печатни коли
21,00
Формат
84/108/32
Брой страници
334
Подвързия
мека
Цена
10,99 лв.
ISBN
978-954-585-872-7
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Бари Айслър е сравняван с Форсайт, Лъдлъм, Флеминг и Льо Каре. Най-новият му трилър го извежда в нова категория — негова собствена.

Когато Джон Рейн, американски японец и „наемен убиец със съвест“, узнава, че бившата му любовница Мидори отглежда детето им в Ню Йорк, той съзира в това шанс за примирие помежду им, може би дори за изкупление.

Но Мидори е наблюдавана от враговете на Рейн и внезапната му поява подлага майката и детето на ужасна заплаха. За да ги спаси, Рейн е принуден да използва същите смъртоносни способности, които се е надявал да остави зад гърба си. С помощта на Тацу, предишен враг и сегашен приятел от японското ФБР, и Докс, бивш снайперист от морската пехота, под чиято добродушно наивна външност се крие не по-малко опасен убиец от Рейн, той се надбягва с времето, за да подмами враговете си на открито и да ги ликвидира веднъж завинаги. За да довърши започнатото, ще му трябва още един съюзник — Дилайла, сътрудничка на израелското разузнаване, която представлява заплаха от съвсем друга категория.

Изпълнен с „напрегнати сцени, достойни за филм на Джери Брукхаймър“, този роман е най-амбициозната и най-увлекателната книга на Бари Айслър до днес.
Информация за автора
Бари Айслър е работил три години на секретна служба в Оперативната дирекция на ЦРУ. След напускането на ЦРУ той живее и работи в Япония, където получава черен пояс от Международния център по джудо „Кодокан“. Книгите за Рейн: „Рейн-сан — Специални убийства“, „Рейн-сан — Живеещия в сенките“, „Рейн-сан — Справедливото клане“ и „Рейн-сан — Смъртоносен без оръжие“ са спечелили наградите „Бари“ и „Гъмшоу“, преведени са на почти двадесет езика, а в момента по тях се подготвя и филм от носителя на Оскар Бари Озбърн, продуцент на трилогията „Властелинът на пръстените“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Last Assassin [= Extremis]
(John Rain #5)
© 2006 by Barry Eisler
Въведено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Източници
COBISS (виж "Връзки в Мрежата") - УДК, печатница
Връзки в Мрежата
Библиографии Енциклопедии Книжарници

Корици 2