Джим Бъчър
Безумна луна

Автор
Джим Бъчър
Заглавие
Безумна луна
Издателска поредица
Библиотека „Галактики“ №6
Подпоредица
Фантастика
Авторска серия
Досиетата на Дрезден №2
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Градско фентъзи, Свръхестествено, Вампири и върколаци
Теми
Екранизирано, Американска литература (САЩ, Канада)
Преводач
Веселин Иванов
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Радостин Желев
Художник
Росен Дуков
Коректор
Соня Илиева
Предпечатна подготовка
Екатерина Рускова
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36
Печат
„Инвестпрес“
Други полета
Водещ редактор на поредицата — Андрей Велков.

С пълни авторски права:
Jim Butcher, 2001
Веселин Иванов, превод / Росен Дуков, художник на корицата
Носител
хартия
Излязла от печат
27 май 2013
Печатни коли
19,5
Формат
84×108/32
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
ISBN
978-619-150-128-1
Анотация
След дебюта на български език с романа „Буреносен фронт“, „Колибри“ представя „Безумна луна“ — втората книга от поредицата на Джим Бъчър „Досиетата на Дрезден“, бестселър на „Ню Йорк Таймс“.

Откакто през пролетта един черен маг предизвика гангстерска война за контрол върху разпространението на дрога, сътрудничеството на единствения практикуващ магьосник в Чикаго, Хари Блекстоун Копърфийлд Дрезден, с Отдела за специални разследвания на полицията е секнало, а с него и доходите му. Повече от месец основният му работодател (и близък приятел), лейтенант Карин Мърфи, не го е търсила за консултации. Дали защото е изгубила доверието му, или защото чудовищата са обявили стачка?
През есента обаче стават поредица убийства, извършени по пълнолуние, и Карин търси съдействието на магьосническия еквивалент на Филип Марлоу. На местопрестъпленията са открити следи от лапи, а жертвите са разкъсани на парчета. Върколаците съществуват ли? Върколаци, които скачат през прозорци и нападат гангстерски телохранители в недовършен строеж на увеселителен клуб. Сдъвкано тяло насред локва кръв на грубия под. И още — хексенволфи, ликантропи, лугару, термоморфи…
Полудял агент, който вади пистолет и стреля на месо. Малко в стил кунгфу, малко в стил уестърн и няколко съвсем сериозни заплахи. Дотук… нищо повече от най-обикновен работен ден за единствения истински магьосник на Чикаго. Но както винаги при срещи със създания от Небивалото, нищо не е такова, каквото изглежда. Е, защо се учудвате тогава, че Хари Дрезден не може да си намери приятелка?
Информация за автора
Джим Бъчър е изключително популярен писател често заемал първото място в листата с бестселъри на Ню Йорк Таймс. Известен е с поредиците си съвременно фентъзи „Досиетата на Дрезден“ и класическо фентъзи „Кодексът Алера“. По „Досиетата на Дрезден“ е създаден едноименен тв сериал (с продуцент Никълъс Кейдж).
Джим Бъчър е роден на 26 октомври 1971. Освен с писане се занимава от дълги години с бойни изкуства. Живее в родния си град Индипендънс, Мисури заедно с жена си Шенън, сина си и кучето пазач Ф. Д. М. Бъчър.
Бележки
Книгата няма съдържание.
Празна е стр. 2.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Jim Butcher
Fool Moon
Въведено от
debora
Създадено на
Обновено на
Източници
- Колибри
Информация за автора, дата на издаване
Връзки в Мрежата
Издателства
Чужди рафтове

Корици 2