Промени – Пет дни – Дъглас Кенеди

sqnka ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Надя Баева
Език, от който е преведено
английски
Формат
84×108/32
Теми
Четиво за жени, Любов и дълг
УДК
820(73)-31
ISBN
978-619-150-500-5
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Douglas Kennedy
FIVE DAYS
Copyright © Douglas Kennedy, 2013
Анотация
Лора работи в радиологията на малка мейнска болница и е свикнала да вижда сляпата несправедливост на съдбата. Със съпруга ѝ са отчуждени, синът ѝ е в колеж, дъщеря ѝ също се кани да напусне семейното гнездо.
Лора се чувства самотна, затова приема с готовност възможността да присъства на конференция в Бостън. Там среща мъж, безличен и унил като хотела, в който са настанени. Ричард е 50-годишен застрахователен агент, дошъл по работа в Бостън. Случайна среща ги събира повторно и зад скучната фасада Лора открива една далеч по-сложна и дълбока личност. Също като нея Ричард прави равносметка на живота си и обмисля дали не е дошъл моментът да избере желанията пред отговорностите.
„Пет дни“ е вълнуваща любовна история, която кара читателя да разсъждава над решенията, определящи живота ни. Увлекателен разказвач както винаги, Кенеди намира най-живите описания за душевното състояние на героите си и за безкрайните противоречия, изпълващи човешкото сърце.
Информация за автора
Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри — „Аби“. Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изключително само на писателска дейност. През 80-те години излиза романът му „Живот назаем“ и му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата. Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 г. той получава най-високото литературно отличие на Франция — кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.
Други полета
Празни страници: 2, 6, 8, 10 и 400.
Бележки
Празни страници: 2, 6, 8, 10 и 400.
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печатница
„Инвестпрес“
Излязла от печат
20.04.2015 г.
Печатни коли
25
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
София
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36
Цена
20.00 лв.
Технически редактор
Симеон Айтов
Стилов редактор
Донка Дончева
Коректор
Колибри
Оформление на корица
Росен Дуков
Предпечатна подготовка
„Пре Принт Б“