Владимир Зарев
Орлов мост

Автор
Владимир Зарев
Заглавие
Орлов мост
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести

Редактор
Валентин Георгиев
Коректор
Мария Владова
Оформление на корица
Георги Атанасов Станков
Компютърна обработка
Коала прес

Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ № 59
Печатница
„Алианс Принт“ ЕООД

Носител
хартия
Излязла от печат
08.10.2015
Печатни коли
20
Формат
60/90/16
Брой страници
318
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
14,95

ISBN
978-954-26-1511-8
УДК
886.7-31

Анотация
Протестите на Орлов мост. Блясъкът в очите на хората. Яростта и надеждата, че политическата класа може да бъде пометена, че същото ще се случи с монополите, с олигарсите… Във вкочаняващия студ на зимните вечери хората се събират отново и отново.
В протяжните и мътни времена на промяната управляващите върхушки, без значение от коя партия, не само разграбиха България, но извършиха нещо още по-страшно. Стотици хиляди изгубиха спестяванията си, домовете си, работата си, изгубиха настоящето и бъдещето си. Виновните се знаеха, но възмездие нямаше. Политическата класа с алчно усърдие превръщаше властта си в пари, но възмездие нямаше. Нямаше и правосъдие.
На този фон Владимир Зарев разказва историята на една изумителна и невъзможна любов. Павел и Юлия са сред водачите на протестиращите. Всеки от тях има своето минало, своите страхове, грехове и мечти. Павел е юрист, спечелил много пари, но изгубил себе си. Юлия се е разделила с мъжа си, търси опора в малката си галерия и грижите по дъщеря си. И искрено вярва в чистия порив на протестите. Постепенно те извървяват пътя един към друг. Любовта им е неистова и нежна, и нараняваща. Всичко рухва, когато Павел споделя най-тъмната си тайна.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 6