Краси Зуркова
Самодива

Автор
Краси Зуркова
Заглавие
Самодива
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Българско фентъзи
Редактор
Десислава Недялкова
Художник на илюстрациите
Стоян Атанасов
Коректор
Таня Симеонова
Оформление на корица
Стоян Атанасов
Издател
„Егмонт България“ ЕАД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
ул. „Фритьоф Нансен“ 9
Печат
„Полиграфюг“ АД, Хасково
Други полета
Карта: Данае Блакбърн
Носител
хартия
Излязла от печат
23.04.2016
Брой страници
416
Тираж
5000
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
14,90
ISBN
978-954-27-1476-7
УДК
886.7-312.9
Анотация

Под всеки свят се крие друг…

Теодора Славин пристига в Принстън за първата си година на обучение. Сама в непозната страна и далеч от семейството си в България, тя всячески се опитва да се адаптира към американските привички и предизвикателствата на колежанския живот, сред които и първата любов. Запленена от енигматичния Джейк и не по-малко привлекателния му и мистериозен брат Рис, Теа неусетно е въвлечена в чувствен и мистичен свят — колкото неустоим, толкова и опасен. В този свят, изтъкан от неуловими сенки, старогръцки митове се преплитат с българските легенди за самодивите — красиви горски духове, които прелъстяват и погубват мъжете. А Теа е на път да разбули семейна тайна, която ще преобърне живота й завинаги… ако съумее да приеме факта, че мъртъв не винаги означава изчезнал и любовта не винаги разграничава двете.

Информация за автора

Книгата излезе за първи път на английски език в началото на януари 2015 г. под импринта на HarperCollins — William Morrow. Краси Зуркова умело съчетава съвременни с фантастични елементи, за да създаде една наистина въздействаща и пленителна история. Книгата е оценена високо от редица авторитетни издания, сред които Publishers Weekly, Kirkus Reviews и Library Journal. Български фолклор, старогръцки митове, магия, романтика и мистерия се преплитат в разказа за 18-годишната българка Теодора Славин, първокурсничка в престижния американски университет Принстън. Историята й, която се появява на българския книжен пазар, не е превод на английския оригинал. За да изрази в пълнота чувствата и мислите на своите герои и от уважение към българските си читатели, Краси Зуркова написа романа си отново, този път на български език.

Рекламни коментари

„Почитателите на фантастични романтични истории и митологии ще бъдат пленени от дебюта на Зуркова. А щом стигнат до последната страница, със сигурност ще искат приключенията на Теа и братята Естлин да продължат в бъдещи книги.“
Booklist

„Старогръцки митове, културни различия и колежанска романтика се смесват в поетичния и въздействащ дебют на Зуркова.“
Publishers Weekly

„Интелигентно написана, тъмна романтична история. Феновете на фентъзито и романтиката ще бъдат очаровани.“
Library Journal

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Анотация: Хеликон
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 4