Сам Милър
Тъмното място

Автор
Сам Милър
Заглавие
Тъмното място
Авторска серия
Карл Кейн №2
Тип
роман
Националност
ирландска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Теми
Живот и смърт
Преводач
Емил Минчев
Година на превод
2012
Редактор
Пламен Тотев
Коректор
Елена Спасова
Издател
ИК „Персей“
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
бул. „Искърско шосе“, 19
Печат
„Инвестпрес“ АД — София
Носител
хартия
Излязла от печат
14.05.2012 г.
Печатни коли
16
Формат
84×108/32
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
9.98 лв.
ISBN
978-954-8308-86-1
УДК
820(417)-312.4
Анотация

Карл Кейн, най-добрият частен детектив в Белфаст, е нает от седемнадесетгодишната Джералдин Ферис да открие по-малката й сестра Мартина. Полицията не иска да се занимава със случая, защото Мартина вече няколко пъти е бягала.
Докато Карл Кейн търси дири на момичето, са открити няколко трупа на млади жени — извън града, както и в самия център. Някои вътрешни органи липсват, били са извадени хирургически.
Следите водят към Робърт Хана, уважаван бизнесмен и спонсор на властта и полицията.
Карл Кейн се обажда анонимно в полицията, но там не предприемат нищо. Информаторът му е убит, а самият Кейн е заплашен по телефона от непознат мъж. В тъмното е жестоко пребит от непознат, а в болницата при него идва мъж, който му предлага огромна сума от анонимен клиент. От Кейн се иска просто да замине на почивка. Но той отказва.
Ченгето се оказва натопено в убийството на водачката на бездомници Кати, която успява да го надруса до безпаметство. Открит е и трупът на Мартина.
Когато Карл получава директни заплахи по телефона от Робърт Хана, картите вече са свалени. Но не е подготвен за следващия удар на садистичния убиец — той отвлича дъщеря му. В бясна надпревара с времето бащата трябва да спаси дъщеря си.

Информация за автора

Сам Милър е един от най-успешните ирланд­ски автори на криминални романи. Носител е на няколко литературни награди, а книгите му са си спечелили ласкави критически отзиви и много чи­татели. Филмовите права за мемоарите му „На ръба на пропастта“ са купени за екранизиране от „Уорнър Брадърс“.
Милър е автор, за който бихте съжалявали, че не сте го прочели. Само с отварянето на първа­та й страница, книгата му „Тъмното място“ ще ви грабне. Любопитно е как в толкова стегнат обем — 256 страници, Милър събира напрегнато дейст­вие, за което на други криминални писатели им е необходим двойно по-голям обем. Няма нито една излишна дума, нито пък намек за празнина в сю­жета. Милър ще ви накара да затаите дъх, при­ковани от историята, особено във финала, когато всичко е заложено на карта.
Но наред с това писателят показва героя си Карл Кейн като пълнокръвен персонаж: човек, който трябва да се справя с непримирима дъще­ря, която желае той да се върне обратно при май­ка й; с бивша съпруга, която в еднаква степен го мрази и обича; с бурна нова връзка… Но това са само детайлите от атмосферата на един кримина­лен роман от висока класа.

Рекламни коментари

„Сам Милър е един от най-добрите ирландски писатели в криминалния жанр и носител на много награди, сред които: «Ейслинг», «Мартин Хийли», «Брайън Мур», Наградата на Корк личеръри ревю.“
Би Би Си

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Sam Millar
The Dark Place
The second book in the Karl Kane series
First published in 2009 by Brandon/ Mount Eagle Publications

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2