Сандра Браун
Лятна буря

Автор
Сандра Браун
Заглавие
Лятна буря
Издателска поредица
Мегаселър
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман, Любовен роман
Теми
Разум и чувства, Любов и дълг, Четиво за жени
Преводач
Дори Габровска
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Отговорен редактор
Даниела Атанасова
Стилов редактор
Валя Груева
Коректор
Мария Владова
Оформление на корица
Мариана Станкова
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
ул. Богомил 59, ет. 3
Печат
Полиграфюг
Носител
хартия
Излязла от печат
10.12.2010 г.
Печатни коли
17
Формат
84×108×32
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
11.95 лв.
ISBN
978-954-260-938-4
УДК
820(73)-31
Анотация

Ела Бароун притежава малък пансион, който е единственият източник на доходи за нея и десетгодишния й син. Всекидневието на младата жена е изпълнено с безкрайни домакински задължения и грижи за детето, което страда от поведенческо разстройство.
По препоръка на местния лекар Ела се съгласява да приеме нов наемател. Тя дори не подозира, че Дейвид Рейнуотър ще преобърне не само живота й, но и ще окаже огромно влияние върху жителите на градчето. Страдащ от нелечимо заболяване, той иска да изживее пълноценно малкото му оставащо време. В период на тежка икономическа криза и природни бедствия Рейнуотър се превръща в морална опора на обеднелите фермерски семейства и става техен водач в съпротивата им срещу местната шайка насилници.

Притеснена от влошаващото се състояние на сина й и нарастващото обществено напрежение, Ела намира утеха и разбиране в лицето на Рейнуотър. Макар да съзнава, че любовта им е обречена, тя все по-трудно се противопоставя на силното привличане между тях.
Вдъхновена от истински случай в рода на писателката, „Лятна буря“ е трогателна история за силата на човешкия дух и магията на любовта.

Информация за автора

Сандра Браун винаги е била пълна с изненади. В младежките си години тя направила доста бърза кариера като модел, но тъкмо щяла да стъпи и на световния подиум, когато се отказала и станала телевизионна водеща. Междувременно успяла да се омъжи за видеопродуцента Майкъл Браун и да му роди 2 деца, които днес вече живеят самостоятелно.
Като малка Сандра четяла всичко, което й попадне, падала си най-вече по историите с много любовна страст и не престанала да ги чете до момента, в който сама започнала да пише такива. Издателство „Арлекин“ веднага оценило перото й и я взело под крилото си като един от най-обещаващите таланти, но тя бързо се отказала. Започнала да пише по-стойностни творби, макар и в същия жанр.
С Горещи страсти в рая, Огледален образ, С дъх на скандал и Френска коприна Сандра Браун покори класациите и застана начело, елиминирайки Стивън Кинг и Даниел Стийл.
С всеки следващ успех, изразяващ се в милиони продадени екземпляри, писателката печели и признанието на критиците, които я увенчават с наградите Уелдънбукс, Далтън, наградата на Романс Райтърс ъв Америка за постижения в жанра, с отличителния знак на успеха на Американ Бизнес Уименс Асошиейшън, награда за изключителни литературни постижения и наградата Ей Си Грийн.
Така се стига до момента, в който милиони читателки по света се оказаха подвластни на неустоимата романтика на творенията й, преведени вече на 33 езика.
Сандра Браун е рекордьорка сред пишещото братство в САЩ. За последните години тя има 56 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс, издала е над 70 романа и е продала над 70 милиона екземпляра по света! Тя е и единствената, която е имала по едно и също време 3 бестселъра в класацията.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Sandra Brown
RAINWATER
Copyright © 2009 by Sandra Brown Management, Ltd.
First published in the United States by Simon & Schuster Inc.

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://hermesbooks.com/avtori/sandra-braun.html
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Лични сайтове Книжарници
Промени

Корици 2