Пиер Рей
Вдовицата

Автор
Пиер Рей
Заглавие
Вдовицата
Авторска серия
Аристотел Онасис №2
Тип
роман
Националност
френска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести

Преводач
Стефан Великов
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
1994
Редактор
Цеца Г. Цолова

Издател
Издателска къща „Хипопо“
Година на издаване
1994
Печатница
ДФ „Абагар“ — Велико Търново

Носител
хартия
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
80 лв.

ISBN
954-619-015-2
УДК
840-31

Анотация
Романът „Вдовицата“ е един вид продължение на „Гъркът“. В него читателят ще намери отново множество герои, които вече познава.
Също както в „Гъркът“, авторът е поставил на сцената, тръгвайки от няколко действителни факта, известни на цял свят хора и диалози, които са напълно измислени.
Да принудиш един финансов магнат още в деня на сватбата си да поиска развод през брачната нощ; да си миеш главата с хайвер; да храниш прислужника си с отпадъци; да глътнеш по невнимание диамант за един милион долара и да го изгубиш; да откриеш и изпиташ очарованието, което предлага Егейско море на тридесет метра дълбочина, с ненавистния любовник на собствената ти дъщеря; да станеш без да искаш, унесена във валс от подкупи и интриги, барометър на изборите за президент на САЩ.
Тези необикновени приключения могат да се случат само на един изключителен образ — този на Пеги Сатрапулос, първа дама на Америка, а след това и съпруга на Гърка, жена, която целият свят след смъртта му нарече Вдовицата — един образ, смайващ съвременниците си с характер и красота.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Pierre Rey
La Veuve (1976)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии
...

Корици 2