Майкъл Кънингам
Снежната кралица

Автор
Майкъл Кънингам
Заглавие
Снежната кралица
Тип
роман
Националност
американска (не е указана)
Език
български
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Катя Перчинкова
Година на превод
2015
Редактор
Саша Александрова
Оформление на корица
Огнян Илиев
Компютърна обработка
Митко Ганев
Издател
intense, Локус Пъблишинг ЕООД
Година на издаване
2015
Печат
„Алианс Принт“ — София
Носител
хартия
Печатни коли
14
Формат
60×90/16
Брой страници
224
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
ISBN
978-954-783-220-6
УДК
820(73)-31
Анотация

Романът започва с видение. Ноември 2004 г. е. Барет Мийкс, за пореден път изгубил любовта, върви през Сентръл Парк и нещо го подтиква да вдигне очи към небето. Там зърва бледа светлина, която сякаш гледа надолу към него като божество. Барет не вярва във видения, нито в Бог, но не може да отрече какво е видял.
В същото време в Бушуик, сравнително западнала част на Бруклин, по-големият брат на Барет, Тайлър — неизвестен музикант — се опитва, безуспешно, да напише сватбена песен за бъдещата си съпруга Бет, която е тежко болна.
Светлината в небето не дава мира на Барет и той неочаквано се обръща към религията. Тайлър започва все по-убедено да смята, че единствено наркотиците могат да отприщят творческата му сила. Бет се опитва да приеме смъртта възможно най-смело.

Магия, чудеса, просветление — тези химери, които търсим в наркотиците, изкуството, религията и секса — са достижими, заключва романът, но няма да ги намерим там, където очакваме.

Рекламни коментари

„Снежната кралица“ е чиста и кристална като ледена висулка; кратък, задълбочен и поетичен размисъл за любовта, смъртта и състраданието, изтъкан от истински майстор на словото."
— The Guardian

„Романът е изпълнен с действие, но в същото време стилът е спокоен и чувствен. «Снежната кралица» ще ви грабне по почти първичен начин, както когато някое ухание се прокрадва в стаята и променя настроението ви още преди да сте го осъзнали.“
— New York Times

„Търсенето на прозрение във всевъзможни форми − музика, наркотици, висша мода, както и в не така материалните, но не по-малко въздействащите му изражения − са в основата на най-добрия роман на Майкъл Кънингам от десетилетия: «Снежната кралица».“
— Меган О’Грейди, Vogue

Съдържание

Снежната кралица / 7
Благодарности / 222

Бележки

Книгата няма съдържание.
Празна е стр. 6.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Michael Cunningham
The Snow Queen (2014)

Copyright 2014 by Mare Vaporum Corp.
By arrangement with the Author.

Въведено от
debora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2