Орсън Скот Кард
Играта на Ендър

Автор
Орсън Скот Кард
Заглавие
Играта на Ендър
Авторска серия
Ендър Уигин №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ (не е указано)
Категория
Научна фантастика
Жанр
Военна фантастика, Космическа фантастика, Научна фантастика, Роман за съзряването, Роман на възпитанието, Социална фантастика
Теми
Екранизирано, Награда „Небюла“, Награда „Хюго“, Теория на игрите
Преводач
Виолета Чушкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1993
Редактор
Евгения Мирева
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо`
Издател
Ера
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Печат
Експертпринт ЕООД
Носител
хартия
Брой страници
336
Подвързия
мека
Цена
12,99
ISBN
978-954-389-222-8
Анотация

Брилянтен, мъдър, проникновен — роман, спечелил милиони фенове по света

Спечелила милиони читатели по света, награждавана и всепризната за един от върховете във фантастиката, „Играта на Ендър“ е сред знаковите книги на последните десетилетия.
Надхвърлил рамките на жанра, романът е философски трактат за общуването и човешките взаимоотношения, самотата и моралния избор.

В бъдещето Земята е нападната от по-развита цивилизация и едва се спасява от унищожение. В отчаянието си Международният флот обучава свръхинтелигентни деца за войници, за да използва необременените им от възрастта способности срещу нашествениците. Изключително талантлив и интуитивно разбиращ околния свят, 6-годишният Ендър ще се окаже единствената надежда на човечеството за спасение.

Светът на Орсън Скот Кард е многопластов, построен с логическа прецизност и проникновена психология, наситен с дълбок смисъл и населен с ярки персонажи.
Близка по дух с „1984“ и „Прекрасният нов свят“, „Играта на Ендър“ е първа книга от легендарната сага на Кард. Романът и неговото продължение „Говорителя на мъртвите“ са носители на наградите „Хюго“ и „Небюла“, а авторът е единственият, печелил най-престижните отличия за фантастика в две поредни години. През 2013 г. предстои филмовата премиера на „Играта на Ендър“ с участието на Харисън Форд, Бен Кингсли и Ейса Бътърфилд.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Orson Scott Card
Ender’s Game (1985)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници

Корици 2