Пиер Льометр
Булчинска рокля

Записът е непълен.

Автор
Пиер Льометр
Заглавие
Булчинска рокля
Издателска поредица
Съвременни трилъри
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература
Преводач
Максим Благоев
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2016
Художник на илюстрациите
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Стилов редактор
Соня Илиева
Коректор
Колибри
Издател
„Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
София, "Иван Вазов" 36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Излязла от печат
11 април 2016
Печатни коли
18,5
Брой страници
296
Подвързия
мека
Цена
17,00
ISBN
ISBN 978-619-150-601-9
УДК
840-312.4
Анотация
Над Софи сякаш тегне неведомо проклятие. От няколко години животът й се е превърнал в кошмар, от който тя неуспешно опитва да се отърси. Всичко започва с на пръв поглед най-безобидна разсеяност, която, обаче, бързо преминава в необяснимо и все по-задълбочаващо се физическо и психическо неразположение. В крайна сметка тя губи работата си и съпруга си, останал инвалид след автомобилна катастрофа, който се самоубива при съмнителни обстоятелства. Идва и най-страшното — отново без да може да си обясни защо и как, Софи се превръща в убийца-рецидивист, издирвана от полицията на цяла Франция. И тя се впуска в отчаяно бягство, докато ненадейно не се появява Франц… Но кой е Франц и каква е тайната на вехтата булчинска рокля, която той пази като зеницата на окото си?

С „Булчинска рокля“ Пиер Льометр ни въвлича с безспорно майсторското си перо в перипетиите на нестандартен психотрилър със силен социален привкус, над който се рее сянката на Хичкок и Брайън де Палма.
Информация за автора
Пиер Льометр (р. 1951 г.) е дипломиран психолог, пише от 2006 г. и е автор на десетина трилъра, два от които издадени от ИК „Колибри“ — „Алекс“ и „Булчинска рокля“.
Дотук получава 5 награди, а 4 от романите му са филмирани. Голямото признание идва с „Ще се видим там горе“ (2013) — роман за Голямата война (издаден от ИК „Колибри“), удостоен с наградата „Гонкур“, плюс още 8 награди, като филмовата адаптация му донася 9 номинации и 5 награди „Сезар“. Пет години по-късно следва продължение — „Цветовете на пожара“, вторият от десетината романа, които писателят нарича свой „балзаковски пъзел“ и чрез които смята да обхване периода 1920–2020.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Pierre Lemaitre
Robe de marié (2009)
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2