Джон Лескроарт
Първият закон

Автор
Джон Лескроарт
Заглавие
Първият закон
Издателска поредица
Съдебен трилър
Авторска серия
Дизмъс Харди №9
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Съдебен трилър
Преводач
Надежда Розова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2004
Художник
Валентин Киров
Издател
Издателство Весела Люцканова
Град на издателя
София
Година на издаване
2004
Печат
Инвестпрес АД
Носител
хартия
Печатни коли
30
Формат
84×108/32
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
8,99
ISBN
954-311-018-2
Анотация

Първият закон е да защитиш себе си и хората, които обичаш.

Джон Лескроарт — автор на бестселъра на Ню Йорк Таймс „Клетвата“ и „майстор“ на модерния трилър (Пийпъл) — се завръща с един запленяващ роман, който поставя адвоката-защитник Дизмъс Харди и лейтенант Ейб Глицки извън закона и ги принуждава да се борят за живота си.

След възстановяването си от почти смъртоносна огнестрелна рана, Глицки не се занимава с разследвания на убийства, докато най-добрия приятел на баща му е застрелян в заложна къща в центъра. Главният заподозрян от полицията е Джон Холидей — собственик на пропаднал местен бар и приятел и клиент на Дизмъс Харди. С помощта на Глицки, Харди намира много причини да се усъмни във вината на Холидей. Но случаят достига до враждебни уши и за да избегне ареста, Холидей се превръща в беглец. Полицията вярва в три неща: че Харди е лъжец, който защитава Холидей; че Холидей е хладнокръвен убиец и че Глицки е лошо ченге, което престъпва закона.
Докато напрежението расте, Харди, Глицки и дори семействата им са директно заплашени. Полицията не ги пази. Съдебната система не ги защитава. Без никаква власт и все по-изолирани, Харди и Глицки се изправят пред най-тъмния момент в живота си. Защото когато законът ги изостави, те трябва да се обърнат към друг, по-примитивен закон, за да оцелеят.

Брилянтно и силно емоционално напрегнато пътуване из улиците на Сан Франциско, „Първият закон“ е най-наелектризиращия и оригинален роман на Джон Лескроарт до момента.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

John Lescroart
The First Law (2003)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2