Джой Филдинг
Липсващи парчета

Автор
Джой Филдинг
Заглавие
Липсващи парчета
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Анна Христова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1998
Редактор
Вихра Манова
Художник
Валентин Киров
Оформление
Росица Крамен
Издател
Издателство Весела Люцканова
Град на издателя
София
Година на издаване
1998
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
84×108/32
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
3800 лв.
Анотация
„Винаги съм се интересувала от психологичните аспекти и от отношенията между хората. В «Липсващи парчета» дори сестра ви да не се вълнува от серийни убийци, пак можете да се идентифицирате с героите, които остаряват и трябва да се справят с нефункциониращите си семейства.“
Джой Филдинг

Терапевтката Кейт Синклер майсторски се справя с проблемите на своите клиенти от Палм Бийч, но собственото й семейство се разпада. Нейната склонна към илюзии полусестра Джо Лин, която се омъжва все за насилници, е омагьосана от Колин Френдли, сериен убиец и изнасилвач. Сара, вироглавата и хубава дъщеря на Кейт, издига тийнейджърския бунт до нови висоти, като търси опората на лабилната Джо Лин, докато съпругът на Кейт се отдръпва постепенно от всички и се интересува само от голф. Предложеното на Кейт собствено радиошоу от старата й любов Робърт, предизвиква и нейното „откачане“. Кейт се безпокои, че ако продължава да раздава парчета от себе си, накрая нищо няма да остане. Напрежението нараства, когато Колин избягва от затвора и се превръща в заплаха не само за Джо Лин, а и за всички. Кой ще успее да се спаси и на каква цена?
Рекламни коментари
„Липсващи парчета“ е роман, великолепно написан на две нива — на очевидното трилър ниво, но освен това и на нивото на проникването в съзнанието на една интелигентна, отговорна жена, на чиято глава животът струпва твърде много проблеми.
Хари Левинс, „Сейнт Луис Джърнъл“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Joy Fielding
Missing Pieces (1997)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Чужди рафтове

Корици 2