Марк Бароуклиф
Гадже №44

Автор
Марк Бароуклиф
Заглавие
Гадже №44
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Чиклит
Преводач
Тинко Трифонов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2005
Редактор
Сергей Райков
Издател
ИК „Коала“
Град на издателя
София
Година на издаване
2005
Печат
„Петекстон“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
26,5
Формат
84×108/32
Брой страници
424
Подвързия
мека
Цена
10 лв.
ISBN
954-530-103-1
УДК
820-313
Анотация

Още от десетгодишен Хари има една амбиция — да си намери приятелка. Четиридесет и три жени и двайсет години по-късно той не е по-близо до целта. Не че иска твърде много — само някоя супер красива, изискана интелектуалка, която да не обръща внимание на постоянните му изневери…
И тогава се появява Алис: чаровна, забавна, умна и — като по чудо — свободна… Истинска мечта (невероятна е, казвам ви!). Дали тя ще се окаже Единствената, или е само поредната бройка — гадже №44 в списъка от случайни завоевания? Хари и приятелят му Джерард внезапно загряват, че Съдбата е хвърлила заровете и за тях има само един шанс — Алис май харесва и двамата, но може да я спечели само единият. И войната започва: в бясното боричкане влизат в ход всички видове познати на човечеството свалки, коварства, заходи отзад и отпред; хвърчат искри, сутиени и точилки; сипе се картеч от остроумия и сарказъм, леят се кръв и сълзи… Любовта — дори когато е сериозна — може да е убийствено смешна.

Гадже №44 е невероятно забавна, смешна, затрогваща книга — жива и истинска. Интелигентен и критичен поглед надълбоко в съзнанието на модерния мъж и модерната жена. Истински бестселър!
New York Times Book Review

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Mark Barrowcliffe
Girlfriend 44 (2000)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2