Ларш Кеплер
Пясъчния човек

Автор
Ларш Кеплер
Заглавие
Пясъчния човек
Авторска серия
Криминален инспектор Юна Лина №4
Тип
роман (не е указано)
Националност
шведска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Антоанета Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2019
Редактор
Райчо Ангелов
Отговорен редактор
Мария Чунчева
Коректор
Людмила Стефанова
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Лиляна Карагьозова
Издател
Enthusiast
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Кракра“ № 20
Печат
Алианс Принт
Други полета
Ларш Кеплер — колективен псевдоним на Александра Коельо Андорил и Александър Андорил.
Enthusiast — запазена марка на Алто комюникейшънс енд пъблишинг.
Носител
хартия
Излязла от печат
24.06.2019 г.
Печатни коли
25,75
Формат
60/90/16
Брой страници
412
Подвързия
мека
Цена
20.00 лв.
ISBN
978-619-164-299-1
УДК
821.113.6-312.4
Анотация
Обсебващ, вледеняващ и разтърстващ психотрилър.
През една студена зимна нощ мъж е открит до железопътен мост в Стокхолм. Той страда от хипотермия и от легионерска болест. В болницата, където е хоспитализиран, откриват, че според регистрите човекът е мъртъв от повече от седем години. Смята се, че е бил една от жертвите на известния сериен убиец Юрек Валтер, арестуван преди години от инспектор Юна Лина и осъден на доживотна изолация в психиатрична клиника. И докато Лина разследва къде е бил „мъртвият“ през всички тези години, някои неочаквани доказателства принуждават полицията да отвори едно от „студените“ досиета. Опасността е неизбежна и някой трябва да влезе под кожата и в ума на серийния убиец. И то бързо. Преди да е станало твърде късно.

Четвъртата книга от серията за разследванията на Юна Лина „Пясъчния човек“ е зловеща и пълна със смразяващи кръвта детайли. Романът за пореден път разкрива невероятния талант на творческия тандем, стоящ зад името Ларш Кеплер, да създава оригинални и мрачни сюжети, които владеят съзнанието на читателите дълго след като са стигнали до невероятната развръзка
Информация за автора
Съпрузите Александър (р. 1967) и Александра (р. 1966) Андорил в живота са щастливо шведско семейство с три дъщери. В литературата те са избрали псевдонима Ларш Кеплер за своя писателски тандем неслучайно, а като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. И двамата имат свои творчески биографии и известност, но решават да създадат нова идентичност, с която читателите да свържат криминалните романи, написани съвместно от тях. Опитали са се да опазят в тайна кой се крие зад псевдонима Ларш Кеплер, но успели да устоят на интереса на журналисти и читатели само три месеца.

В едно интервю, на въпроса как са могли да напишат толкова смразяващ трилър като „Хипнотизаторът“, и въобще защо шведските трилъри са толкова добри, те обясняват: „По някакъв начин шведското общество е много добро, почти перфектно на повърхността си, а това подтиква писателите да видят това, което е под повърхността… Ние се чувстваме сигурни в Швеция. Ето защо можем да пишем тези ужасни книги и да открием онова, което е истински плашещо…“

Александър Андорил има девет свои книги преди „Хипнотизаторът“, но с никоя не е преживял толкова голям успех и световната слава, така както с този първи роман на Ларш Кеплер.
Рекламни коментари
„Сензационно! Сякаш отново се срещате с Ханибал Лектър.“
Лий Чайлд
Бележки
Празни страници — 2, 6, 411.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Lars Kepler
Sandmannen - Joona Linna #4
Copyright © Lars Kepler, 2012
English translation copyright © Neil Smith, 2014
Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://www.ozone.bg/product/pyasachniya-chovek/
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2