Джед Рубенфелд
Тълкуване на убийството
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Елена Кодинова
Година на превод
2008
Формат
84/108/32
Теми
Психология; Психиатрия
Жанр
Криминална проза; Мистерия
УДК
820(73)-312.4
ISBN
978-954-585-962-5
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Jed Rubenfeld
The Interpretation of Murder (Freud #1)
© 2006 by Jed Rubenfeld
Анотация
Заплетен исторически трилър с участието на Зигмунд Фройд и диаболичен убиец, нападащ богати манхатънски наследници…

В една гореща августовска вечер през 1909 година Зигмунд Фройд пристига в Америка, придружен от своя съперник и протеже Карл Юнг.
В богаташки апартамент на висок етаж е открито тялото на удушена красива млада жена. Тя е овесена на полилея, преди това е бита с камшик и обезобразена. На следващия ден друга красавица, бунтарски настроена наследница на заможно семейство, която презира висшето общество, се измъква на косъм от лапите на убиеца. Но Нора Актън страда от хистерия и не може да си спомни нищо. Д-р Стратъм Янгър е помолен да й помогне. Той е един от първите психоаналитици на Америка и моли лично Фройд да го наставлява.
„Тълкуване на убийството“ отвежда читателите в светски салони, в тайни проходи, в Китайския квартал и дори под водите на Ист Ривър. Фройд се бори със съперничеството на Юнг и заговор, който се опитва да го унищожи.
Информация за автора
Джеф Рубенфелд е учил в „Принстън“, „Джулиард скул“ и „Харвард“. В момента е професор по право в „Йейл“. Автор е на „Революция в съдебната система: Структура на конституционното право на Америка“ (Университетско издателство на „Харвард“, 2005) и на високо оценения труд „Свобода във времето: Теория на конституционното самоуправление“ (Университетско издателство на „Йейл“, 2001).
Рекламни коментари
„“Тълкуване на убийството" е елегантно написана, истинска наслада за душата и бележи появата на превъзходен и много забавен разказвач."

„“Тълкуване на убийството" е магнетично четивна книга, която ни завладява от самото начало с любопитен сюжет и интригуващи герои, но също така и с идеите си — всъщност цялата система от идеи. Това е много убедителен трилър, който ще ви накара да преразгледате мистериите на Фройд и „Хамлет“. Пред вас е роман, който ще можете да оставите само когато искате да се замислите по-дълбоко над него."
— Матю Пърл, автор на „Клубът Данте“
Авторска серия
Фройд
№ в авторската серия
1
Източници
https://www.goodreads.com/book/show/820394.The_Interpretation_of_Murder?ac=1&from_search=true
http://www.bard.bg/book/?id=1136&q=%D0%A2%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE
Записът е непълен
1
Печатни коли
29
Поредност на изданието
първо издание
първо
Издател
ИК „БАРД“
ИК „БАРД“ ООД
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Цена
11.99 лв. / 6.15 €
Редактор
Шели Барух
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „БАРД“ ООД; Силвия Николова