Димитър Динев
Ангелски езици

Автор
Димитър Динев
Заглавие
Ангелски езици
Тип
роман
Националност
австрийска
Език
български
Поредност на изданието
второ
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Гергана Фъркова
Език, от който е преведено
немски
Година на превод
2006
Отговорен редактор
Димитър Николов
Художник
Дамян Дамянов
Коректор
Мария Йорданова
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ 9
Печат
Алианс Принт
Носител
хартия
Печатни коли
32,5
Формат
60/90/16
Брой страници
520
Подвързия
мека
Цена
18,90
ISBN
978-954-28-2984-3
УДК
821.163.2-054.7-31, 821.112.2(436)-31
Анотация

Още с издаването си „Ангелски езици“ се превръща във феномен на немскоезичната литература. Писателят Димитър Динев става сензация в Австрия и дори е сравняван с Чехов и Гюнтер Грас, а критици говорят за стил „Динев“ в литературата. Роденият в Пловдив е носител на редица литературни награди, а пиесите му се радват на голям успех на австрийска сцена.

Двама българи се срещат на централните виенски гробища, без да подозират, че животът им е свързан още от раждането им през 1967 г. Всеки от тях е в задънена улица, останал без надежда, изгубен в своята емигрантска съдба. Последният им шанс е Миро, който лежи в гробищата под сянката на паметник на ангел с мобилен телефон в ръка. Но сред емигрантите във Виена Миро е смятан за ангел хранител. Ако отидеш на гроба му и му разкажеш за проблема си, той ще ти помогне да намериш решение.

        „Ангелски езици“ е мащабна сага за съдбата, личния избор, корените, границите и самотата на фона на историята на България и Европа след края на Втората световна война. В чудния свят на Димитър Динев реални исторически събития и художествената измислица изграждат един драматичен, смешно-тъжен магически разказ, който едновременно замисля, увлича и издига. Колоритните и противоречиви са героите в романа в стремежа си да търсят — истина, свобода, успех и щастие. И всеки от тях е описан с любов и искрен хуманизъм.

Рекламни коментари

Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците… Със своя трагическо-комически реализъм, великолепно написан, „Ангелски езици“ е роман за дългите зимни вечери…
Die Zeit

През последните години рядко сме срещали книги, които описват с такава наситеност колоритните и изпълнени с обрати биографии на своите герои.
Die Welt

Димитър Динев представя грандиозна, трагикомична панорама на европейската история на XX век… една голяма литературна сензация!
Die Presse

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Година на превод: https://plus.bg.cobiss.net/opac7/bib/1243550692#full
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2