Стоян Николов — Торлака
Иваил цар • книга втора

Автор
Стоян Николов — Торлака
Заглавие
Иваил цар
Заглавие на том
книга втора
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска историческа проза
Редактор
Христо Димитров
Художник
Гергана Грънчарова
Коректор
София Мицова
Компютърна обработка
Петко Богданов
Издател
Попов мост
Година на издаване
2018
Печат
„Алианс Принт“, София
Носител
хартия
Брой страници
336
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-619-90730-4-9
Анотация

Мъжка книга, в която битките са чисти, а дворцовите интриги са като кал под ноктите. Наситена с неукротима енергия частица от историята, срамно премълчавана досега — за нераздадената справедливост, за извечния страх по тези земи от разрушаване на статуквото, за късогледството на мнозинството, с което сме белязани отдавна. Едновременно епична и лична книга, в която мъжът Иваил и царят Иваил воюват с демоните си — личните и общите.
Втората част на „Иваил цар“ е разказ за тежестта на короната. За времето в живота на всеки мъж, когато изпълнява дълга към себе си, към рода и народа си. Младият Иваил в първи том извървява дълъг път в търсене на смисъла. Коронованият Иваил трябва да отстоява извоюваното. И го прави, като плаща цената докрай.
Стоян Николов се отнася към Историята като към приятел — малко непохватно, понякога грубо, но винаги честно до кръв. Сигурно е било болезнено да се пише такава книга, може би дори повече, отколкото е болезнено да се чете. Но читателят ще погълне ненаситно всяка дума. И ще й повярва.
Силвия Недкова

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Книжарници

Корици 2