Фред Саберхаген
Костите на Мерлин
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Светлана Николаева Комoгорова - Комо
Език, от който е преведено
английски
Формат
84/108/32
Теми
Меч; Магия
Жанр
Епическо фентъзи; Митологично фентъзи
Категория
···················· Фентъзи
УДК
820(73)-312.9
ISBN
954-527-055-1
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Merlin's bones
© 1995 by Fred Saberhagen
Анотация
С последния си роман „Костите на Мерилин“ Фред Саберхаген, най-продаваният автор според „Ню Йорк Таймс“, се заема с предизвикателството да пресъздаде отново мита за Артур. Малко след смъртта на краля трупа от пътуващи актьори, бягащи от един брутален владетел на пограничните земи, се установява в странен недовършен замък.
Там младият Амби — герой с магически способности — открива тайното място, където са скрити костите на Мерлин и така е въвлечен в смъртоносна борба, която напълно ще промени неговото съществуване.
Изглежда много хора са заинтересовани от това да открият останките на великия магьосник: красивата и грациозна като котка Моргана ле Фей, безскрупулният, жаден за власт Мордред, Илейн Брусън, скептично настроена физичка от 21 век, викингският вожд Хакон.
Надпреварата придобива съвсем шеметен вид, когато в нея се включва и самият… Мерлин.
Събирайки в едно магията и легендарните персонажи от средновековието с енергийната физика на бъдещето, „Костите на Мерлин“ е чудесен фентъзи-трилър, плод на изключително богато въображение, който безусловно ще допадне на ценителите на жанра.
Рекламни коментари
Бестселър на „Ню Йорк Таймс“

„Много е писано за крал Артур, но в «Костите на Мерилин» Фред Саберхаген чудесно свързва това, което се е случило преди и след Камелот с нашето собствено близко бъдеще през спиралните извивки на Времето.
Нищо не е такова, каквото го познаваме, нито не е такова каквото си го спомняне, нищо не е такова, каквото изглежда. Великолепно е!“
— Робърт Джордан, автор на „Колелото из времето“.
Записът е непълен
1
Печат
Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“ 2
Печатни коли
22
Поредност на изданието
първо издание
първо
Издател
Издателство „Дамян Янков“
Издателство „Дамян Яков“
Цена
349 лв.
Редактор
Зефира Иванчева
Компютърна обработка
София Делчева