Александър Драганов
Чеда на магията

Автор
Александър Драганов
Заглавие
Чеда на магията
Авторска серия
Хрониките на Ралмия №2
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българско фентъзи
Жанр
Героическо фентъзи (Меч и магия), Детско и младежко фентъзи
Теми
@От автора, @Публикувано първо в Читанка, Алтернативен свят, Паралелни вселени
Редактор
Надя Михайлова
Художник
analda
Оформление на корица
analda
Издател
Читанка
Година на издаване
2020
Носител
цифров
Анотация

Майкъл е от младежите, на които сякаш нищо не липсва — добър ученик, отличен атлет и истински красавец, той е обичан от всички. Брат му Джеси обаче е самотник, който сънува кошмари и твърди, че вижда чудовища. Въпреки това, когато съученици ги предупреждават, че по петите им е тръгнал мистериозен старец, който твърди, че е от „Скотланд Ярд“.
        Двамата са принудени да избягат във вълшебната страна Ралмия, където драконите са истински и ги очаква велика съдба. За жалост обаче преследвачът им не се отказва лесно, а веднъж завърнал се в Ралмия, вече няма никаква причина да крие истинските си сили…
        Повече от десетилетие след излизането на „Перлата на Феникса“, книга първа от „Хрониките на Ралмия“, читателите най-после ще могат да видят оригиналното ѝ продължение, история с битки и вълшебства, с герои, злодеи и страховити чудовища, в които личи почеркът на Александър Драганов — авторът на „Сказания за Ледената планина“, „Черната корона“, „Звездата на Гибелта“ и „Тримата вълшебници и Златното руно“.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени

Корици 1