Брус Дикинсън
Брус Дикинсън. Автобиография. За какво служи този бутон?

Автор
Брус Дикинсън
Заглавие
Брус Дикинсън. Автобиография. За какво служи този бутон?
Тип
автобиография
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Преводач
Коста Сивов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Русанка Одринска
Отговорен редактор
Димитър Николов
Художник
Jacket photograph©John McMurtie (front)
Коректор
Русанка Одринска
Оформление на корица
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ №9
Печат
Абагар АД
Носител
хартия
Излязла от печат
08.02.2018
Печатни коли
23
Формат
60/90/16
Брой страници
368
Подвързия
твърда
Цена
25 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-28-2528-9
УДК
784.7.071(420)(092), 92 Дикинсън, Брус
Анотация

Това е дългоочакваната автобиография на невероятния, многолик вокал на „Iron Maiden“ — една от най-успешните, влиятелни и велики рок групи на всички времена. Със своето участие в бандата Брус Дикинсън си извоюва правото да бъде наречен легенда. Но фронтмен не е единствената шапка, която Брус носи. Освен че е един от най-добрите и уважавани певци и композитори, той е пилот, предприемач, пивовар, романист, радиоводещ и филмов сценарист. Също така е състезател по фехтовка от световна величина. Често определян като човек енциклопедия, Брус има за цел да мотивира и вдъхнови любопитните души и верните фенове с тази своя автобиография.

Той отпуска на воля разюзданата си креативност, страст и анархично чувство за хумор, за да ни разкрие някои невероятни истории от живота си, включително тридесетте си години с „Iron Maiden“, самостоятелната си кариера, детството си в ексцентричната британска учебна система, ранните си банди и наскорошната си борба с рака. Смели, честни, интелигентни и много забавни, мемоарите на Брус Дикинсън предлагат на феновете един прозорец към неговия личен живот, към неговото сърце.

В своята книга вокалистът на „Iron Maiden“ говори за трудното си детство и сблъсъците с британската образователна система и насилието в нея, за своите планове да стане военен, за страстта си към фехтовката, авиацията, бирата, ужасите, писането, киното и, разбира се, хеви метъла. Брус Дикинсън разказва за понякога трудните си отношения с бандата, за сблъсъците на огромни егота в света на рока и метъла, за раздялата му с „Maiden“ и завръщането му при тях, за създаването на култови хитове като „Number of The Best“, а също и за многобройните случаи, в които е рискувал живота си — в авиационни инциденти, заради странни прищевки и дори заради желанието му да изнесе концерт в Сараево по време на бойни действия.

Дръзки, откровени и много забавни, тези мемоари са поглед отблизо в живота, душата и главата на един от най-уникалните и интересни музиканти в историята на рока и метъла.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Bruce Dickinson
What does this button do? (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2