Антон Шандор Ла Вей
Сатанинската библия

Автор
Антон Шандор Ла Вей
Заглавие
Сатанинската библия
Език
български
Категория
Езотерика и астрология
Преводач
Атанас Семиязов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2000
Издател
Пандемонум
Град на издателя
София
Година на издаване
2000
Адрес на издателя
ул. Самодивско хоро №9
Други полета
С благодарности към сестра Астарта.
Носител
хартия
Печатни коли
15
Формат
84/108/32
Брой страници
232
Подвързия
мека
Цена
9,99
ISBN
954-9680-01-7
Анотация
Антон Шандор Ла Вей (1930–1997), наричан „Черния Папа“ от много от своите последователи, тръгнал по пътя към Върховното Жречество на Църквата на Сатаната, когато бил едва на 18 години и свирел на орган в един карнавал.
„Събота през нощта гледах как мъжете се задъхваха от похот по полуголите момичета, танцуващи на карнавала, а неделя сутринта, когато свирех на орган за тент-шоу евангелистите на другия край на карнавалния терен, виждах същите тези мъже, седнали на пейките заедно със съпругите и децата си, молейки Бог да им прости, и да ги пречисти от желанията на плътта. А следващата събота, те бяха отново на карнавала или на някое друго място за разпускане.
Тогава разбрах, че християнската църква процъфтява върху лицемерие и че плътската природа на човека ще се проявява, независимо от това, колко много е пречиствана или бичувана от някоя бело-светла религия.“
От този ранен период на живота си той вече бил избрал своя път. Накрая, през последната нощ на април 1966 — Валпургиевата нощ, най-важният празник в традицията на магията и вещерството — Ла Вей ритуално избръсва главата си съгласно магическата традиция и провъзгласява основаването на Църквата на Сатаната. Той бил разбрал необходимостта от църква, която да върне човека към тялото му, а неговите плътски желания да станат достойни за празнуване.
„Щом почитането на плътските неща доставя удоволствие“ казва той, „тогава би трябвало да има храм на величественото удовлетворяване…“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Anton Szandor LaVey
The Satanic Bible, 1969
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 3