Ал Торо
Котаракът и Спасението на Аврея

Автор
Ал Торо
Заглавие
Котаракът и Спасението на Аврея
Алтернативно заглавие
Котарака и Спасението на Аврея
Авторска серия
Приключенията на Котарака №0,5
Тип
книга игра
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Книги игри
Жанр
фентъзи
Коректор
Антоанета Халачева
Издател
бгкниг@, Сдружение „Книги-игри“
Година на издаване
2011
Носител
хартия
Цена
безплатна
УДК
087.5
Анотация
„Котаракът и Спасението на Аврея“ пренася читателя години назад в живота на младия авантюрист във времената, в които той странства със своя чичо Гобин, безпогрешния изпълнител на „Тъмното братство“. На една от своите мисии Гобин и неговите съмишленици, сред които и Аврея, са предадени и попадат в капан, от който само той се измъква. Принуден да потули нещата и да намери предателите, преди бедата да стане още по-голяма, той осъзнава, че този път не може да се справи сам със ситуацията.

Така неговият чирак, Котаракът, получава своята първа самостоятелна и безкрайно тежка задача — да открие къде е отведена пленената Аврея и да й занесе магически серум, който да помогне за нейното спасение. Дали ще успее в тази опасна мисия, какво ще предприеме и на кого ще се довери — това зависи само от теб. Бъди готов да се впуснеш в едно безмилостно приключение, да се сблъскаш с мошеници и закоравели престъпници, с настървени стражи и дори с кралски наместници, събери цялата си смелост и влез в ролята на Котарака.

Спасението на Аврея е в твои ръце!
Информация за автора
Ал Торо (Александър Торофиев) е български автор на интерактивни произведения и къси разкази, най-популярен с поредицата за „Котарака“ — мрачно и сериозно фентъзи за млад авантюрист. Дебютира в „Алманах Нова Българска Литература 2008“ през 2008, участва с разкази в още три издания на алманаха през следващите години — в томовете поезия и проза. Във възраждането на книгите-игри у нас той е редактор, издател и публицист. През 2014 г. печели първо място в Националните Фантастични Награди в категория най-добра „компютърна“ игра с мобилното заглавие „Seasons of War“, на което е гейм дизайнер и продуктов мениджър в команията Империя Онлайн.
Бележки
Електронна книга, не е излизала на хартия, ebook
Въведено от
Al Toro
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 1