Лий Голдбърг
Г-н Монк и финансовата криза

Автор
Лий Голдбърг
Заглавие
Г-н Монк и финансовата криза
Авторска серия
Мистър Монк №10
Тип
роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература, Полицейско криминале

Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013
Редактор
Стела Арабаджиева
Коректор
Мая Накова
Оформление на корица
Огнян Илиев
Компютърна обработка
Митко Ганев

Издател
ИК „Intense“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Печатница
Печат СИМОЛИНИ

Носител
хартия
Излязла от печат
24.06.2013
Печатни коли
20
Формат
84×108/32
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
14

ISBN
978-954-783-194-0
УДК
820(73)-312.4

Анотация
Мислите си, че поредицата за гениалния детектив Монк се е изчерпала? Нищо подобно — този десети роман е още по-спонтанен и по-жив от предишните!
Смятате, че това е една безкрайна история с едни и същи хумористични сцени? Напротив, Монк е създаден да бъде непредвидим и да очарова на всяка крачка.
И тази книга ще ви осигури 2 часа неподправено забавление. Проницателния ум на Монк и невероятни сюжетни обрати ще ви очароват и възхитят.

Щатът Калифорния е във фалит, потапяйки Сан Франциско в дълбока финансова криза. Полицейското управление на Сан Франциско е принудено — отново — да уволни Ейдриън Монк като консултант. Монк смята, че може да преживява със спестяванията си, докато нещата се стабилизират. Тогава Натали научава, че преди известно време Монк е инвестирал парите си при Боб Сийбс, харизматичният шеф на „Реиниер Инвестмънтс“, който току-що е бил арестуван по обвинения за организирането на финансова измама на стойност два милиарда долара. Сметките на всички клиенти на Сийбс — включително тази на Монк — са напълно заличени.
Когато ключовият свидетел в правителствения иск срещу Сийбс е убит, Монк е убеден, че извършителят е Сийбс, макар че е под домашен арест, докато пред сградата 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата стои орда папараци.
Да бъдеш разорен и без работа обаче, има едно предимство: Монк може да посвети цялата си обсесивна енергия на разкриването и на тази мистерия. Макар че Монк е лишен от спестяванията си чрез измама, дошло е време за разплата.
Рекламни коментари
Новият роман с главен герой Монк е изпъстрен с етюдите на една комедия от грешки, белязана от специалните му детективски умения. Истината е, че едва ли има друго съвременно четиво, което да съдържа толкова спонтанни хумористични моменти, оплетени в невероятни сюжетни обрати.
San Francisco Chronicle
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Lee Goldberg
Mr. Monk is Cleaned Out (2010)

Въведено от
maskara
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
...

Корици 2