Даниел Стийл
Изгубена любов

Автор
Даниел Стийл
Заглавие
Изгубена любов
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман
Теми
Екранизирано
Преводач
Кирил Камбуров
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
1993
Редактор
Николай Козарев
Коректор
Angie's
Предпечатна подготовка
Universe
Издател
Universe
Град на издателя
Хасково
Година на издаване
1993
Носител
хартия
Брой страници
240
Подвързия
мека
Цена
36 лв.
ISBN
954-8397-03-X
УДК
820(73)-31
Анотация

Патрик Дъфи в екранизацията по романа.

Даниел Стийл е родена в Ню Йорк. Амбициозната ученичка Даниел с отличие завършва първо училището за приложни изкуства, специалност дизайн, след което и Университета в Ню Йорк. За първи път се омъжва на осемнадесет години за банкера Лазард, който е с десет години по-голям от нея. Тя го съпровожда навсякъде при неговите работни пътешествия между Ню Йорк, Сан Франциско и Париж чак до 1968 г., когато се ражда дъщеря им Беатрикс. Без съгласието на съпруга си Даниел започва работа в Манхатънската служба за връзка с обществеността. Нейният клиент Дж. Картър, издател на „Ladies Home Journal“ открива в нея писателски талант. Затворена пред външния свят, тя написва за три месеца първия си роман — „Going Home“. Даниел напуска своя съпруг Лазард и приема поръчки да пише за противниците на военната служба. Така среща своя втори съпруг, банковия обирджия Д. Зугелдер. Сватба в затворническата килия, постоянни посещения в затвора, две години брак и край.
Оттук нататък Даниел се посвещава интензивно на писателската дейност. На бял свят излизат нейните първи бестселъри: „Fine Things“, „Passion’s Promise“, „Now and Forever“. Бременна в осмия месец тя се омъжва за трети път за Били Том. През май 1978 г. им се ражда син Николас. Били Том обаче започва да взема наркотици и пропада. Така и този брак приключва набързо. Понастоящем Даниел Стийл е омъжена за Джон Трейн, милионер, който не на последно място е и неин менажер. Съпрузите колекционират стари автомобили, почитатели са на изкуството и често посещават търгове за скъпоценности. Имат пет деца.
Всички тези бракове, майчинството, всички радости и грижи, през които е преминала в своя живот са непресъхващият извор, от който Даниел Стийл черпи и претворява с авторска дистанция в повече от двадесет романтични произведения от американския живот.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Danielle Steel
Daddy (1989)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2