Мишел Обама
Моята история

Автор
Мишел Обама
Заглавие
Моята история
Тип
автобиография
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2019
Редактор
Виктория Иванова
Художник
Милър Мобли (снимка корица)
Коректор
Вихра Манова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Други полета
16 страници неномериран снимков материал, отпечатан между 118 и 119 страница. 390 номерирани страници с арабски цифри и 10 номерирани страници с римски цифри.
Носител
хартия
Излязла от печат
25.10.2019
Печатни коли
26
Формат
70/100/16
Брой страници
416
Подвързия
твърда
Цена
29,95 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-619-151-501-1
УДК
32(73)(092), 929 Обама, Мишел
Анотация

„Все още има много неща, които не знам за Америка, за живота, за бъдещето. Но със сигурност познавам себе си. Баща ми Фрейзър ме научи да се трудя здраво, да се смея често и да държа на думата си. Майка ми Мериан ми показа как да мисля самостоятелно и да използвам гласа си. Заедно, в нашия тесен апартамент в Чикаго, те ми помогнаха да разбера стойността на нашата история, на моята история, на историята на нашата родина. Дори когато не е красива и идеална. Дори когато е по-реална, отколкото ви се иска. Вашата история е нещо, което имате и което винаги ще имате. Тя заслужава да я цените.“

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама — първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните й периоди. В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота й — от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази на работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.
С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла — със свои собствени думи, по своите собствени правила.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Michelle Obama
Becoming (2018)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 6