Холи Блек, Касандра Клеър
Бронзовият ключ

Автор
Холи Блек, Касандра Клеър
Заглавие
Бронзовият ключ
Авторска серия
Магистериум №3
Тип
Роман
Националност
Американска
Език
български
Категория
Детска литература
Жанр
Фентъзи

Преводач
Александър Драганов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Петя Дочева
Художник на илюстрациите
Скот Фишър
Коректор
Таня Симеонова

Издател
„Егмонт България“ ЕАД
Печатница
„Инвестпрес“

Брой страници
250
Подвързия
Мека
Цена
12.90
С илюстрации
да

ISBN
978-954-27-1825-3

Анотация
_Магията може да те спаси_
_Магията може да те убие_
Предполага се, че учениците в Магистериума са в безопасност. Под зоркия поглед на маговете, те придобиват умения, които ще им помогнат да внесат ред в хаоса на света.
Но хаосът се съпротивлява.
Кал, Тамара и Аарън би трябвало да се тревожат за неща като тестове и изпити по магия. Вместо това обаче, след шокиращата смърт на техен съученик, се налага да се впуснат в издирване на зловещ убиец, рискувайки собствения си живот.
Но магията е толкова добра, колкото магьосника, който я използва. В зли ръце тя има възможността да извърши непоправимо зло.
Освен ако не бъде спряна навреме.
Информация за автора
__Холи Блек и Касандра Клеър__ се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете са добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към фентъзи жанра — от епичните сражения във „Властелинът на пръстените“ през мрачните разкази за приключенията на Батман по улиците на Готъм, та до битките с мечове и лазери в „Междузвездни войни“. С „Магистериумът“ Холи и Касандра решават да създадат свой собствен свят за герои и злодеи, своя история за доброто и злото и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.
Холи е автор на „Хрониките на Спайдъруик“ и носител на награда „Нюбъри“. Каси е автор на епоса за Ловците на сенки, който включва поредиците „Реликвите на смъртните“ и „Адски устройства“. И двете живеят в Западен Масачузетс, на около десет минути път една от друга. Това е третата им книга за Магистериума след „Железният изпит“ и „Медната ръкавица“.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии
...

Сканирани страници