Рис Боуен
Градината на билките

Автор
Рис Боуен
Заглавие
Градината на билките
Авторска серия
Като Рис Боуен №3
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Художествена литература
Жанр
Световна проза
Преводач
Татяна Атанасова Виронова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2019
Редактор
Надя Калъчева
Художник
Ина Владиславова Димитрова
Коректор
Надя Калъчева
Оформление на корица
Ина Владиславова Димитрова
Предпечатна подготовка
Студиото на А
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Ал. Жендов“ №6
Печат
„Алианс Принт“, София
Носител
хартия
Печатни коли
19
Формат
60×90/16
Брой страници
304
Подвързия
меки
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-954-771-428-1
Анотация
Англия, 1918 г. — няколко месеца преди края на Първата световна война.
Двайсет и една годишната Емили Брайс е от добро семейство и от нея се очаква да се омъжи за човек с благородническа титла. За Емили обаче по-важно е да даде своя принос за победата на родината си и желанието ѝ да стане доброволка се превръща в нейна главна цел, когато се запознава с ранения австралийски пилот Робърт. Емили е заинтригувана от безцеремонния млад мъж, толкова различен от младежите от нейния кръг. Той е впечатлен от независимостта ѝ и от решителността упорито да отстоява позициите си, дори това да води до разрив с родителите ѝ. За да бъде по-близо до него, тя заминава във ферма, където обучават жените как да се грижат за земята и за животните. Двамата не устояват пред любовта — преди да се върне на фронта, той ѝ предлага брак и прекарват незабравима нощ…

След обучението Емили и две от доброволките са разпределени при лейди Чарлтън, чиято ферма се нуждае от доста работа. Емили се сприятелява с възрастната дама и когато съдбата я изправя пред поредица от изпитания, единственото място, където може да се чувства защитена и да получи подкрепа, е при лейди Чарлтън.
Младата жена се настанява в старата хижа, известна в околността като Къщата на вещицата. Там открива дневник на жена, посветила преди 50 години живота си на своята градина с билки и на приготвянето на отвари, балсами, лосиони за хората в околността. Емили е силно развълнувана и обзета от желание да възстанови занемарената градина и да намери древните рецепти. Тя поема предизвикателството да бъде „новата вещица“, преоткрива магическата сила на билките и започва да лекува хората от селото. А лечебната сила на приятелството и човешката съпричастност изцеряват не само нейните душевни рани…
Красив и трогателен роман за любовта, за приятелството и взаимната подкрепа на жени от различни прослойки, за силата и куража им в трудните времена на Първата световна война.
Информация за автора
Рис Боуен е родена в Бат, Англия, завършва Лондонския университет и понастоящем разделя времето си между Калифорния и Аризона. Автор е на исторически мистерии — бестселъри на New York Times. Има издадени над 30 романа, като за тях е отличена с 14 литературни награди, сред които Agatha Award и Anthony Awards. На български език е издаден бестселърът ѝ „Писмо до Тоскана“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Janet Quin-Harkinq writing as Rhys Bowen
The Victory Garden, 2019
Въведено от
Regi
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2