проф. д-р Дечко Свиленов
Живот след смъртта

Автор
проф. д-р Дечко Свиленов
Заглавие
Живот след смъртта
Подзаглавие
Какво казват науката, религиите и Библията?
Език
български
Категория
Религия и парарелигиозни учения и практики
Редактор
д-р Цветанка Гаврилова
Рецензент
проф. Димитър Киров, свещеник Петър Цанков
Коректор
Снежана Бошнакова
Предпечатна подготовка
„Образование и наука“ ЕАД
Година на издаване
2012
Печат
„Образование и наука“ ЕАД
Други полета
Разпространява се безплатно.
Носител
хартия
Брой страници
62
Подвързия
мека
Цена
безплатно
ISBN
978-954-401-015-7
УДК
233
Анотация

Всеки човек рано или късно ще умре. Дали смъртта слага край на всичко или пък поставя началото на нещо ново? Хора, изпаднали в клинична смърт и върнати отново към живот, разказват за впечатляващи преживявания от задгробния свят — факт, който показва, че душата на човека продължава да живее. Всички религии говорят за живот след смъртта. Науката потвърждава съществуването на душата и нейното безсмъртие.
Ето защо твърдението, че „никой не се е върнал от онзи свят“ е неоснователно.
Какво представлява животът в отвъдното и може ли той да бъде променен? Защо някои умират в мир, а други изпитват ужасяващ страх в часа на смъртта? Това са жизненоважни въпроси, които засягат всеки човек, бил той атеист, религиозен или вярващ. Защо? Отговорът е — за да се подготвим за отвъдното. В присъствието на мъртвец ние мислим обикновено за миналото на покойника, но не мислим за нашето собствено минало и особено за бъдещето ни във вечността. „И това е така, защото едни хора забравят отвъдното, други не го разбират, трети го отричат“, пише приснопаметният български патриарх Кирил.
Предлаганата от проф. д-р Дечко Свиленов книжка „Живот след смъртта“ дава изключително полезна, вярна, достатъчна и убедителна информация за живота в отвъдното. Книжката се обосновава преди всичко върху Божественото Слово — Светата Библия, но също така има и много добра научно-медицинска подкрепа.
Свещеник Петър Цанков

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2