Джонатан Келерман
Доктор Смърт

Записът е непълен.

Автор
Джонатан Келерман
Заглавие
Доктор Смърт
Авторска серия
Алекс Делауер №14
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър

Преводач
Валентина Атанасова
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2003
Редактор
Ивелина Йонова
Художник
Борис Стоилов
Коректор
Нина Славова

Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2003

Печатни коли
22
Формат
84/108/32
Брой страници
352
Подвързия
Мека
Цена
7,95

ISBN
954-26-0033-X

Анотация
Някой е убил „шампиона“ на евтаназията д-р Елдън Мейт — самозвания Доктор Смърт, отговорен за подпомагането на множество самоубийства. Случаят е възложен на ветерана в отдел „Убийства“ Майло Стърджис, който отново се обръща за съдействие към приятеля си д-р Алекс Делауер. Но работата по този случай предизвиква толкова сериозен конфликт на интереси за Алекс, че той не може дори да го обсъди с Майло. Между ченгето и психолога се поражда напрежение, което усложнява още повече и бездруго сложното и заплетено разследване, чиито кръг от заподозрени е стряскащо широк. А времето ги притиска, защото някъде в тъмнината дебне убиец психопат, който се наслаждава на геометрията на смъртта…
Информация за автора
Носител на престижните награди „Едгар“ и „Антъни“, Джонатан Келерман е един от най-четените съвременни автори на трилъри.
Роден през 1949 г., Келерман защитава докторска степен по клинична психология в Южнокалифорнийския университет и по-късно става доцент в медицинския му факултет. Преди това е работил като аниматор, илюстратор, редактор и музикант.
Понастоящем се е посветил изцяло на писателската си кариера. Творбите му, преведени в цял свят и достигнали общ тираж от милиони екземпляри, не слизат от челните места в най-авторитетните класации за художествена литература. Живее в Южна Калифорния със съпругата си — световноизвестната писателка Фей Келерман — и четирите си деца.
Рекламни коментари
Незабравими герои, заплетен сюжет, трескав ритъм и уникални прозрения за най-тъмните кътчета на човешкото съзнание, които затвърждават международното признание на автора като ненадминат майстор на психологическия съспенс.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

...

Сканирани страници