Луиз Пени
Къщи от стъкло

Автор
Луиз Пени
Заглавие
Къщи от стъкло
Авторска серия
Разследванията на инспектор Гамаш №13
Тип
роман (не е указано)
Националност
канадска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Милена Илиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Виктория Иванова
Художник
Радослав Донев
Коректор
Вихра Манова
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
25.05.2021
Печатни коли
27
Формат
60/84/16
Брой страници
432
Подвързия
мека
Цена
17,99 лв.
ISBN
978-619-151-693-3
Анотация

В роман №13 от „Разследванията на инспектор Гамаш“ фаталните истини се сблъскват с тежки решения. Между трите бора на площада в идиличното селце се появява тъмна фигура, която вещае заплаха. И историята, която започва от черната й маска, стига до най-съкровените кътчета в човешкото сърце. Защото личната съвест може да е най-безмилостният съдник. И този път Арман Гамаш ще бъде изправен на съд.

Когато черната фигура се появява на площада в Трите бора, местните смятат, че е просто шега. Но скоро любопитството им преминава в страх. Черното нещо сякаш не принадлежи на този свят. Около него се отваря дупка, която изсмуква радостта и смеха. А то просто стои. Часове наред. Неподвижно. И гледа. В мига, в който го вижда, Арман Гамаш решава, че маскираният е преоблечен като Смъртта. Уви, дори с властта на новия си пост — главен комисар в Sûreté, Гамаш не може да направи нищо. До мига, в който Смъртта наистина не навестява селцето. Черната фигура изчезва, а на нейно място се появява труп.
Няколко месеца по-късно главният комисар е изправен на свидетелската банка в задушна съдебна зала в Монре­ал. Но делото за убийство е само част от много по-сложен процес. План, задействан от самия Гамаш и принудил го да пристъпи всеки закон, в който някога е вярвал. Целта е жизненоважна — и за Sûreté, и за жителите на Квебек. Въпросът е дали Гамаш ще успее да я постигне. Схемата, която е изградил, е тайна, невидима, естествена част от пейзажа наоколо — като къща от стъкло. Всяка грешна стъпка заплашва да я срути. А тогава Арман ще трябва да се изправи пред най-страшния съд — този на собствената си съвест.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Louise Penny
Glass Houses (2017)
(Book 13 in the Chief Inspector Gamache series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Анотация: сайта на издателя.
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 3