Дов Алфон
Дълга нощ в Париж

Автор
Дов Алфон
Заглавие
Дълга нощ в Париж
Тип
роман
Националност
израелска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Конспиративен трилър, Шпионски трилър
Преводач
Боян Дамянов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Свилена Господинова
Технически редактор
Христо Михалев
Коректор
Симона Христова
Оформление на корица
Жимко Петров
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Печат
„Инвестпрес“ АД — София
Носител
хартия
Излязла от печат
15.11.2018
Печатни коли
25
Формат
84×108/32
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
19 лв.
ISBN
978-954-769-461-3
УДК
821.411.16-312.4
Анотация

Трилърът, който стана световна сензация

Дов Алфон, писател, журналист и бивш офицер от най-секретното звено на израелското разузнаване, познава отлично света на сенките и шпионските игри. Дебютният му трилър „Дълга нощ в Париж“ определено ще зарадва почитателите на Джон льо Каре и Чарлс Къминг, както и зрителите на „Вътрешна сигурност“.

След полет от Тел Авив и невинен флирт с облечена в червена униформа блондинка на летище „Шарл дьо Гол“ млад компютърен специалист изчезва безследно. Причини за безпокойство на пръв поглед няма, но в Израел е обявена тревога. А полковник Зеев Абади, новият шеф на Специалната секция към суперсекретното Звено 8200, точно в този момент съвсем случайно се намира в Париж.
За комисар Леже всяко съвпадение е подозрително. И когато след няколко часа друг млад израелец е отвлечен от хотелската си стая, опасенията на френския полицай прерастват в неприкрита паника. Възложеното му разследване се оказва неочаквано сложно. Очертава се дипломатически скандал. Намесват се политически фигури от най-висок ранг. Медиите внасят допълнителен хаос и объркване.
Единствено полковник Абади успява да се ориентира в извънредната ситуация. И реагира светкавично. За помощ той може да разчита само на своята заместничка в Тел Авив Ориана Талмор, която трябва да идентифицира жертвите. Но всяка тяхна стъпка се следи от китайски командоси, които провеждат невероятна по мащабите и жестокостта си тайна операция във френската столица. Убийствата следват едно след друго. Напрежението в кабинетите на властта расте.
Очертава се дълга нощ в Града на светлината…

Информация за автора

Ако го помолите да се представи, Дов Алфон ще ви каже, че е писател и журналист, живеещ в Париж. Ще се похвали със своя трилър „Дълга нощ в Париж“. Навярно ще изтъкне и че е бил главен редактор на вестник „Хаарец“, на най-голямото издателство в Израел „Кинерет Змора“, че е специалист по адаптирането на литературни формати към дигиталната ера…
Може обаче да пропусне да спомене нещо особено важно: че е бивш служител на Звено 8200, най-секретната част от Израелските въоръжени сили. Звено 8200 играе важна роля в неговия дебютен трилър, който определено ще привлече вниманието на почитателите на Джон льо Каре и Чарлс Къминг, на сериала „Вътрешна сигурност“ и въобще на модерния шпионски роман.
Абсолютен бестселър в Израел, „Дълга нощ в Париж“ превзема света. Освен на български, предстои да излезе на английски, холандски, френски, немски, италиански, полски, испански и още езици.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Dov Alfon
A Long Night in Paris (2016)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - сайта на издателя.
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2