Чарлс Бренър
Увод в психоанализата

Автор
Чарлс Бренър
Заглавие
Увод в психоанализата
Подзаглавие
Психоанализа. Основен курс
Издателска поредица
Бележити произведения от бележити учени
Език
български
Категория
Приложна психология
Преводач
Джордж Кеймън
Редактор
Иванка Томова
Художествен редактор
Кръстьо Кръстев
Коректор
Димитрина Давидова
Компютърна обработка
Развигор Колев, Борислав Кьосев
Издател
Издателство „Отворено общество“
Град на издателя
София
Година на издаване
1993
Печат
„Образование и наука“ ЕАД — София
Носител
хартия
Печатни коли
13,5
Формат
16/60×90
Брой страници
216
Подвързия
мека
Цена
без сведение за цена
УДК
159.964.2, 615.851.13
Анотация

Предлаганата книга „Психоанализа. Основен курс“ от проф. Чарлс Бренър се наложи като най-разбираемото и задълбочено представяне на съврементата психоанализа. В нея проф. Бренър обяснява кратко и ясно основните идеи на психоаналитичната теория, като ги илюстрира с клинични наблюдения. Това прави психоаналитичната литература достъпна включително и за онези, които нямат предварителна подготовка по психология или психоанализа.
Книгата се превърна в основен учебник по психоанализа за студентите в почти целия свят. Тя е незаменима както за психиатри, така и за всички, които се интересуват и изучават човешкото поведение.

Информация за автора

Чарлс Бренър е роден през 1913 г. в гр. Бостън, САЩ. На седемнадесетгодишна възраст завършва Харвардския университет, а през 1935 г. става доктор по медицина в Медицинския факултет към същия университет. След четиригодишна медицинска специализация в различни бостънски болници д-р Бренър насочва вниманието си върху психоанализата. Обучава се в Бостънския институт по психоанализа (1945–1949 г.), а след това в Нюйоркския институт по психоанализа. През 1950 г. се посвещава изключително на психоанализата. От 1955 г. е преподавател в Нюйоркския институт по психоанализа. Преподава психиатрия в Медицинския факултет на Йейлския университет. Има обширна частна практика като психоаналитик.
Автор е на няколко книги, които безспорно ще бъдат признати за класически. Книгата „Психоанализа. Основен курс“ е публикувана за първи път през 1955 г. и му спечелва славата на един от най-изтъкнатите специалисти в международен мащаб.

Рекламни коментари

След Въведение в психоанализата на Фройд това е най-ясната и разбираема книга за психоанализата, написана за хора без медицинско или психо-логическо образование."
New Republic

„Заслугата на д-р Бренър е написването на една твърде разбираема книга… Теоретичното му изложение е плавно и логично… Начинът му на писане е ясен, без объркващата терминология на останалите учебници по психоанализа. Това е блестящо изложение на психоаналитичната теория, което ще улесни всеки току-що започващ да я изучава.“
Psychiatric Quarterly

„Със своята оригиналност тази книга се превърна в класическо произведение по психоанализа.“
Morris Lazerowitz

„Този учебник ще помогне на всеки лекар в общата му практика да разбере емоционалните комплекси на пациентите си и ще служи като незаменим ориентир на всеки, който се интересува от психоаналитичната теория.“
Journal of Clinical and Experimental Psycho-pathology and Quarterly Review of Psychiatry and Neurology

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Charles Brenner
An Elementary Textbook of Psychoanalysis

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2