Радко Пенев
Струни

Автор
Радко Пенев
Заглавие
Струни
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Редактор
Веселина Седларска
Отговорен редактор
Димитър Николов
Художник
Живко Петров
Коректор
Мария Йорданова
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Алианс Принт
Носител
хартия
Излязла от печат
20.09.2019
Печатни коли
16,5
Формат
60/90/16
Брой страници
264
Подвързия
мека
Цена
16 лв.
ISBN
978-954-28-2988-1
УДК
821.163.2-31
Анотация

Група момчета, улисани в игра, се оказват на грешното място, в неподходящо време. Това, което ще се случи с едното от тях, трябва да остане завинаги в миналото. Но какво е „минало“?

Съдбата не се нуждае от драматична обстановка, за да опустоши нечий живот. Нужен е само един облян от слънцето пазар и случаен поглед към съседната опашка. Един мъж и един поглед стигат, за да се смрази целият свят, времето да се разтегли и от процепите му да изпълзят дълбоко заровени спомени. Привидно хаотични, обвити в сенки, те нахлуват обратно в съзнанието и сипят унищожение по пътя си. Неподозирани емоции подмятат душата с всяка изминала секунда и я разкъсват в ръбовете на миналото, докато накрая от нея не остане пълното, мъчително осъзнаване. Опустошението е започнало твърде отдавна, донесло е черната утайка на разкъсваща вина и последствия, които простират отровните си пипала през времето.

Причината се намира само на седем крачки. Разстоянието до жадувано изкупление. И вечността на една вселена, за да вземеш решение.

Рекламни коментари

Радко Пенев е различен, психологически дълбок и умел в роман, който ни отвежда в една хем далечна, хем до болка позната чужбина — детството. Там, за разлика от разкървавените колене и пукнатите глави, раните на сърцето не зарастват лесно. А дали въобще зарастват?
Захари Карабашлиев

„Струни“ е роман за възможните ни битиета, за потъването и спасението, за възможните избори и тежестта на миналото, за загубената невинност и детската жестокост, за зрелостта на годините и неизбежната ни връзка с травмите от детството. За струните, по които сами музицираме живота си.
Светлозар Желев

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2