Кен Фолет
Мъжът от Санкт Петрбург

Автор
Кен Фолет
Заглавие
Мъжът от Санкт Петрбург
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Боряна Даракчиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2015
Редактор
Грета Петрова
Оформление на корица
Георги Мерамджиев
Предпечатна подготовка
Артлайн Студиос
Издател
Артлайн Студиос
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
кв. Павлово, ул. „Кота 1050“ №21
Печат
Артлайн Студиос
Други полета
Празни страници: 2, 6 и 344.
Носител
хартия
Формат
15,5×23 см
Брой страници
346
Подвързия
мека
Цена
19,99 лв.
ISBN
978-619-193-038-8
УДК
821.111-311.6
Анотация

В навечерието на Първата световна война Британия трябва да привлече Русия на своя страна. Племенникът на цар Николай II пристига на тайни военноморски преговори с лорд Уолдън, който живее в Русия и е женен за рускиня — Лидия. Но и други хора се интересуват от пристигането на княз Алексей: единствената дъщеря на Уолдън — Шарлът — своенравна идеалистка с ясно изразени социални позиции; Базил Томсън, оглавяващ Специалния отдел, и най-вече Феликс Кшезински — безмилостен руски анархист.

В тази сложна политическа игра никой не може да предвиди, че Лидия би разпознала Феликс и би рискувала живота на собствената си дъщеря заради него.

Информация за автора

В началото на кариерата си Кен Фолет пише романи с различна тематика и в различни жанрове, за които самият той казва, че са най-доброто, на което е бил способен в този момент. С времето прави опити и в други жанрове и започва да пише криминални романи. На български до момента са издадени: „Опасно богатство“, „Ключът към Ребека“, „Полетът на стършела“, а вече и „Мъжът от Санкт Петербург“. В последните години Кен Фолет създава и исторически романи. Сред тях са трилогията „XX век“, разказваща световната история в най-тъмните години на човечеството от съвременната история — Първата световна война, Втората световна война и Студената война и другата историческа трилогия, все още незавършена, „Устоите на земята“ и „Свят без край“, които проследяват градежа на катедралата Кингсбридж и борбите за власт и влияние.

Кен Фолет е английски писател, роден на 5 юни 1949 година в Кардиф, Южен Уелс. Получил е образованието си в държавни училища и завършва философия с отличие. Започва да работи като журналист, като именно през този период издава и първия си роман, който обаче не успява да се превърне в бестселър. Но той не спира да пише и днес името на Кен Фолет се свързва с доста заглавия на трилъри и исторически романи. Продадени са над 100 милиона копия на негови творби по цял свят.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ken Follett
The Man from St. Petersburg (1982)

Въведено от
VaCo
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 4