Клайв Къслър
Преследването

Автор
Клайв Къслър
Заглавие
Преследването
Авторска серия
Приключенията на Айзък Бел №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър

Преводач
Валерий Русинов
Редактор
Весела Ангелова
Предпечатна подготовка
Николай Николов

Издател
ProBook
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Други полета
Издателство Pro Book е част от Pro Films. За повече информация: www.profilms.bg

Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
60/90/16
Брой страници
320
Подвързия
Мека
Цена
13,99 лв.

ISBN
978-954-2928-01-0
УДК
820(73)-312.4

Анотация
Април 1950 г.: От дъното на езеро в Монтана вдигат полуръждясалия корпус на парен локомотив. Вътре са останките на трима души, загинали преди четирийсет и пет години…
1906 г.: В продължение на две години западните щати на Америка търпят поредица от банкови обири. Извършва ги един-единствен мъж, който хладнокръвно избива всички свидетели, след което изчезва безследно. Изнервено от грабежите на „Бандита касапин“, правителството на САЩ вкарва в играта най-добрия, с когото разполага — високия, жилав и непоколебим детектив на име Айзък Бел.
От Аризона до Колорадо и по улиците на Сан Франциско по време на опустошителното земетресение и последващия пожар, Бел преследва най-острия и смъртно опасен криминален ум, когото някога е срещал, залагайки на знание, логика и интуиция. Но жертвата му е ядосана и се кани да обърне гонитбата срещу Бел. Детективът ще трябва да впрегне всички свои умения, не само за да надделее… но и да оцелее.
Информация за автора
Клайв Къслър е израстнал в Аламбра, Калифорния. Мобилизиран е в армията по време на войната с Корея, като механик и авиационен инженер. Клайв Къслър започва да пише през 1965 г. и издава първия си роман от поредицата за Дърк Пит през 1973 г. Той е създател на Националната агенция за морско и подводно дело (National Underwater & Marine Agency). С неговия екипаж, от военоморски експерти и доброволци към агенцията, са открили над 60 значими останки от корабокрушния. Известен колекционер на класически автомобили, Клайв притежава около 100 от най-добрите модели от 50-те години. Книгите на Къслър са преведени и издадени на повече от 40 езика в над 100 различни държави по света, с читателска аудитория от над 125 милиона жадни за приключения фенове.
Рекламни коментари
„Трилър на високи обороти.“
— Пъблишърс Уикли

„Чете се на един дъх…КЛАСИЧЕСКА ГОНИТБА НА КОТКА И МИШКА.“
— Сиатъл Поуст-Интелиджънсър

„С една дума: ВЪЛНУВАЩО.“
— Хералд Сън (Австралия)

„Къслър явно се е забавлявал страхотно, докато е писал това. Детайлите на Америка от началото на XX в. и бясната скорост на романа ще добавят поредния бестселър към биографията му.“
— Лайбръри Джърнъл
Бележки
Националността, годината на издаване и издателството са грешно указани на стр. 320!
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Chase
Clive Cussler
© 2007 by Sandecker, RLLLP

Въведено от
Ripcho
Създадено на
Обновено на

Промени
Чужди рафтове
...

Сканирани страници