Алън Брадли
Червена херинга без горчица

Автор
Алън Брадли
Заглавие
Червена херинга без горчица
Авторска серия
Мистериите на Флавия де Лус №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
канадска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Криминална литература
Теми
Тайни и загадки, Четиво за малки и големи
Преводач
Катя Перчинкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2012
Редактор
Йоана Йорданова
Коректор
Любомира Якимова
Оформление на корица
AMG Publishing
Предпечатна подготовка
AMG Adv.
Издател
AMG Publishing
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Печат
Университетска печатница „Св. Климент Охридски“
Носител
хартия
Излязла от печат
2.08.2012 г.
Печатни коли
25
Формат
60/84/16
Брой страници
400
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
13,95 лв.
ISBN
978-954-9696-48-6
Анотация

Този път малката чаровница Флавия, отдавна влязла в ролята на находчив детектив, посещава гостуващ панаир в Бишъпс Лейси. Тя влиза в шатрата на една циганка, за да надникне в бъдещето си… или може би в миналото, което й поставя толкова въпроси, свързани с изчезването и смъртта на майка й…

— Плашиш ме — каза циганката. — Досега не съм виждала кристалната топка, изпълнена с толкова мрак.Тя обви кълбото с ръце, сякаш да защити очите ми от страхотиите, плуващи в тъмните му дълбини. Пръстите й стиснаха стъклото и аз изпитах чувството, че в гърлото ми се стича леденостудена вода.

Ден по-късно Флавия вече има нов случай за разгадаване — циганката е нападната във фургона си и сега лежи в безсъзнание в болницата, а за момичето остава възможността да събере колкото е възможно повече улики, без полицията да разбере за действията й. Търсенето обаче я довежда до нови мистерии — изчезнало дете и труп на мъж, висящ от тризъбеца на издигащата се в имението Бъкшоу статуя на Посейдон.

Носителят на множество литературни награди Алън Брадли се завръща с трета, още по-примамлива книга от поредицата „Мистериите на Флавия“, съчетаваща класически криминален сюжет, черен хумор и
очарователна главна героиня.

Информация за автора

Алън Брадли е роден в Торонто, но е отраснал в Кобург, щата Онтарио в Канада. С диплома на инженер по електроника той е работил за няколко радио и телевизионни станции в Онтарио, преди да стане директор в медийния център на университета в град Саскатун. Там работи 25 години, преди да се пенсионира през 1994 г. Той е първият президент на съюза на писателите в Саскатун, пише сценарии и редовно публикува свои творби в лите¬ратурните издания.
През 2007 г. Алън Брадли печели наградата „Дагър“ за най-добър дебют в криминалната проза с романа си „Сладкото на дъното на пая“, след което успява да продаде правата за издаването му в Канада, САЩ и Великобритания само въз основа на първата глава и резюме на съдържанието. Това му отваря вратите към световната известност. В момента поредицата „Мистериите на Флавия“ наброява 4 книги, а нови 6 са в проект.
Алън Брадли живее в Малта със съпругата си и двете си котки.

Рекламни коментари

„Червена херинга без горчица“ ще открадне сърцето на всеки един любител на мистериите. А интелигентната госпожица Флавия със сигурност ще го задържи завинаги."
Las Vegas Review Journal

„Точно толкова забавна, интригуваща и мрачна, колкото са и останалите книги от тази увлекателна поредица… още един път Брадли жъне успех. Както, разбира се, и Флавия.“
Bookpage

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Alan Bradley
A Red Herring Without Mustard (2011)
(The third book in the Flavia de Luce Mystery series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 4